Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen

Posted on 2020-03-06 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

   A borágazat számára emlékezetes év volt a tavalyi, hiszen szélsőséges időjárási körülmények közt kellett megvédeni a szőlőültetvényeket, ennek ellenére kiváló borok születtek – hangzott el a XIX. Országos Syngenta Borverseny díjátadóján csütörtök este Siófokon.

    Varga Zoltán, a Syngenta kampánymenedzsere elmondta, hogy tavaly az országban mintegy 400 ezer tonna szőlő termett 65 ezer hektárnyi területen. A 2019-es év időjárása eltért a sokéves átlagtól; a május több fokkal hidegebb, a június pedig melegebb volt. Ráadásul a május lett az évtized legcsapadékosabb hónapja, kritikus időszakot hozva a növényvédelemben. A szőlőperonoszpóra meghatározó kórokozóvá vált, terméskiesést eredményezve.


    A XIX. Országos Syngenta Borversenyen 313 fehér-, 155 vörösbor, valamint 87 rozé mérettette meg magát. A szőlészetileg nehéz év ellenére sokan neveztek és kifejezetten jó eredményeket értek el a 2019-es borokkal.


    A verseny díjátadó rendezvényén Nyitrainé Sárdy Diána egyetemi docens, a Szent István Egyetem Borászati Tanszékének vezetője, a zsűri elnöke elmondta, hogy a versenyre az ország valamennyi borvidékéről minőségi borok érkeztek. Az 555 borból 307 készült tavalyi szüretelésű szőlőből, amelyek közül 44 kapott arany, egy nagyarany és kettő SynVino elismerést.


    A legjobbaknak járó SynVino-díjakat a tokaji Csubák Családi Pincészet 2013-as Tokaji Eszenciája, a villányi Koch Csaba Vinart Pincészet 2015-ös Villányi Csanád Cuvée-je, a móri Paulus Molnár Borház 2019-es Gold Olaszrizlingje és a kunsági Szentpéteri Borpince Kft. 2019-es Néró Roséja kapta a borverseny siófoki díjátadó gáláján.


    Nagyaranyat a tokaji borvidék négy bora érdemelt ki. A zsűri rajtuk kívül 98 arany, 316 ezüst, 125 bronz minősítést adott át, 8 termelő pedig oklevelet kapott.


    A borversenyt minden évben megrendező Syngenta több mint 90 országban van jelen. Magyarországon vezető szerepet játszik a szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldségvetőmagok nemesítésében, forgalmazásában.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:2019-es évjárat, XIX. Országos Syngenta Borverseny

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Üdülőhelyeket, üdítőket és ételeket hirdet a legtöbb termékmegjelenítés
Next Post: Ikon

Kapcsolódó anyagaink

  • A kóser élelmiszergyártás lehetőségeiről rendezett konferenciát Magyarország izraeli nagykövetsége Gasztropress
  • Kampány indul a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért Gasztropress
  • Pajta Gasztropress
  • Korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. Gasztropress
  • Próbáltál már vízben bacont sütni? Gasztropress
  • Gondoljunk a bolygónkra is az ünnepekkor – Heti egy húsmentes nap nekünk is jó Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Új ingyenes applikáció segíti az autósokat
  • A BMW M divízió már 25 éve szállítja a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját
  • Portugáliában kezdődik a MotoGP új korszaka
  • Közelíti a havi kétszázezres utazásszámot a vasútvillamos forgalma
  • Az autógyártók közül a Toyotának van a legtöbb női vásárlója
  • A streaming hozza a hangfelvételipar legtöbb bevételét
  • Családi hétvége a Városligetben
  • Kezdődik a Reflex5!
  • Meghosszabbították a 16. KAFF nevezési határidejét
  • Parov Stelar Debrecenben
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket
  • A Mustang név “meggyalázása” jól teljesítette IIHS töréstesztet
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.