Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Prémium italokkal és többszáz tonna virslivel búcsúznak a magyarok az évtől

Posted on 2019-12-302019-12-30 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Évről évre bőségesebb a szilveszteri asztal, egyre több prémium termékkel. Az Auchan tapasztalatai szerint nemcsak húsból, hanem borból és pezsgőből is szívesebben választjuk a magasabb minőséget. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az időszakban értékesítik az éves virsli mennyiség több mint tíz százalékát, közel 500 tonnát és a lencse éves forgalmának felét.

Többen iszunk prémium borokat és pezsgőt 

A magyar mellett francia és olasz bor-és pezsgőrégiókból származó alkoholos italokat választanak a legszívesebben az Auchan vásárlói az áruházlánc tapasztalatai szerint. A kereslet ezen belül is a prémium termékek iránt nő rohamosan. A magyarok ugyan még mindig az édes pezsgőket keresik elsősorban, de egyre nyitottabbak a hagyományos, palackban erjesztett champagne-okra is.

Az évnek ebben az időszakában előtérbe kerülnek a különleges borok és pezsgők, és a bólénak való, könnyedebb, gyümölcsösebb vörösborok, az alacsonyabb alkoholtartalmú, olasz asti-típusú italok és a tokaji aszú is népszerű ilyenkor. A nagy érdeklődésre felkészülve az Auchannál több mint 1000 fajta bort és közel kétszáz pezsgőt lehet kapni.

A borok díszdobozban, illetve borválogatásként is megvásárolhatók. A röviditalok kategóriájában a különböző whiskyk és keserűlikőrök kibővített választéka található decemberben a polcokon.

Az alkoholmentes pezsgők terén is szélesítette kínálatát az Auchan: az alkoholt nem fogyasztóknak és a gyerekeknek szilveszter előtt sajátmárkás alkoholmentes pezsgőket, több magasabb gyümölcstartalmú és licences terméket, valamint többféle ízben gyerekpezsgőket kínál.

Továbbra is a virsli és a lencse a legnagyobb kedvenc, a szárnyasok háttérbe szorulnak szilveszterkor

A minőségi virslik iránti kereslet továbbra is egyértelműen növekszik az Auchan szerint, míg 2018-ban közel 450 tonnát értékesítettek, addig idén a tavalyi számokat is felülmúlva 500 tonna virsli eladásával számol az áruház. A kosarakba legtöbbször koktélvirsli kerül, de a nagy kiszerelésű, egy kilogrammos bécsi virsli is közönségkedvenc a szilveszterre készülők körében. A becsült 500 tonnából 300 tonnát tesz ki e két terméktípus értékesítése. Lencséből az éves értékesített mennyiség fele fogy az év utolsó napjaiban. Egyre népszerűbbek a hidegkonyhai termékek is, így a kaszinótojás, a tormás sonkatekercs és különböző ízvilágú majonézes saláták is. Ahogyan az előző években is, szilveszterkor a sertés termékek jóval kelendőbbek a szárnyasoknál. Legtöbb a karajból és darált húsokból fogy ilyenkor.

A dekor is egyre nagyobb szerepet kap az óévbúcsúztatásban

December végén sokan keresik a különböző partikellékeket és dekorációkat, így számos terméket, például különböző méretű trombitákat, szerpentint, anyósnyelvet, konfettit és konfettiágyút, lufikat, girlandokat árul. A kiegészítők terén bővítette kínálatát az áruházlánc: különböző típusú kalapokat, hajpántokat is kínál a szezonra. A polcokon megtalálhatók az egyszerhasználatos papírtányérok, poharak, szalvéták is.

A tavalyi évekhez hasonlóan pirotechnikai eszközöket is bevásárolhatnak a durrogtatni vágyók: az Auchan 18 áruházánál – elsősorban a parkolókban – szerezhetők be a házi tűzijátékok december 31-ig.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:italok, virsli

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Szellemes torta
Next Post: Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót” a Varga Pincészet

Kapcsolódó anyagaink

  • Uniós oltalmat kapott a Vasi vadkörte pálinka Gasztropress
  • Frissföl, baromfirudacska, növényi „tejek” és más imitátum élelmiszerek a VII. Nébih Kerekasztalon Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • A különleges ízkombinációk koronázatlan királyával erősít a HELL Gasztropress
  • 100%-ban újrahasznosítható lesz a Pilsner Urquell palackja Gasztropress
  • Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott? Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Különleges koktélversenyt zsűriz Solti Ádám és felesége, Berni Gasztropress
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress
  • Rögös túró – a magyar szuperélelmiszer Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.