Pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztettek

Az egészségre pozitív hatással bíró pre- és probiotikumokkal dúsított melegital-porokat fejlesztett ki az elsősorban külpiacra gyártó pécsi Flexoco Termelő Kft. – hangzott el a német és dán tulajdonú cég telephelyén pénteken tartott projektzáró eseményen.

    A 2013 óta működő, 3000 négyzetméteres üzemében a cég csaknem 30 embert foglalkoztat. Az elsősorban melegital-porokat előállító vállalat több mint 700 millió forintból megvalósított kutatás-fejlesztési programjának részeként a termékek előállításához szükséges, agglomeráló-berendezést is beszerzett. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 507 millió forinttal támogatta.
  

  Ujhelyi Károly cégvezető közölte: a vállalat saját márkájú termékein túl partnerei részére poralapú, darabos és folyadék alapú termékek bérgyártásával is foglalkozik. 
  

  A cégvezető az MTI érdeklődésére elmondta, a jelenleg még kereskedelmi forgalomban nem kapható új melegital-poraik között találhatóak különféle  – köztük forró csokoládé – ízesítésű – glutén- és laktózmentes termékek, valamint pro- és prebiotikummal dúsított tejalapú italporok. A tervek szerint az új termékek idén kerülnek a piacra, azokat a többi között italautomatákba használják majd fel.
   

 A túlnyomó részben exportra dolgozó vállalt elsősorban a skandináv országokban értékesíti termékeit.
  

  A cég az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint 2017-ben 1,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 59 millió forint adózás előtti eredményt ért el.