Paleo álom mákos

Hozzávalók:
Tészta:

  • 19 dkg mák
  • 15 dkg eritrit
  • 12 dkg kókuszzsír
  • 7 dkg víz
  • 3 db tojás
  • ½ dkg szódabikarbóna

Krém alap:

  • 2,5 dl kókusztej
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 3 dkg méz
  • 15 dkg mák
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dl kókusztejszín
  • ½ dkg zselatin
  • 3 dkg víz

Öntet:

  • 10 dkg fekete ribizli
  • 7 dkg eritrit
  • 4 dkg méz

A tojássárgáját habosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt és a szárazanyagokat. A tojásfehérje habbal lazítjuk. 18-20 cm-es tortaformába kenjük, 170 ℃–on kb 35 percet sütjük.

A krémalapot megfőzzük. Minden hozzávalót edénybe helyezünk és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Kihűlés után kókusztejszínhabbal és az előzőleg beáztatott felmelegített zselatinnal elkeverjük.

Kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó réteget visszatesszük a tortaformába, rákenjük a krémet, és a másik lappal befedjük.

Megfőzzük a fekete ribizli öntetet, amiből egy kanálnyit elteszünk díszítésre, a többit turmixoljuk és a felvert kókusztejszínhabbal és az előzőleg beáztatott felmelegített zselatinnal összekeverjük és rákenjük a tortára. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd a félretett fekete ribizli öntettel díszítjük a torta közepét. A szélét körbe megszórjuk darált mákkal.