Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Nagy István: “Fel kell lépni az élelmiszerek túlárazásával szemben”

Posted on 2020-03-272020-03-27 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Fellépést és ellenőrzéseket sürget az élelmiszerek árának helyenkénti drasztikus emelése miatt Nagy István agrárminiszter.

    A politikus az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint elfogadhatatlannak tartja a drágulást, és kéri a fogyasztóvédelmi szerveket, hogy szigorúbban ellenerőzzék azokat a piaci szereplőket, amelyek tisztességtelen árpolitikával próbálnak meg nyerészkedni a kialakult helyzetben.


    A tárcavezető szerint a koronavírus-járvány kapcsán a pánikvásárlás okozhatja az élelmiszerek árának helyenként előforduló drasztikus emelését, ám úgy vélte, ezt a piaci folyamatok nem indokolják.


    Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar 25 millió ember ellátására képes. A magyar gazdák és az élelmiszer előállításban részt vevő vállalkozások erőfeszítésének köszönhetően biztonságos hazánk élelmiszer-ellátása.


    Hozzátette, a boltokban az árufeltöltés időigényessége miatt az átmeneti készlethiányt azt idézhette elő, hogy a lakosság a járvány hírére felhalmozásba kezdett. Az ideiglenesen előforduló üres polcok csupán azt mutatták, hogy az alkalmazottak fizikai erővel nem győzték feltölteni azokat. Két héttel ezelőtt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt – emlékeztetett a tárcavezető.


    A miniszter szerint a pánikvásárlás okozza, hogy egyes tartósított termékek megrendeléseinél már 15-30 százalékos növekedés látható, de előfordul 50 százalékos is.


    Nagy István hangsúlyozta: nincsen élelmiszerhiány, így általános árnövekedés a termelési árak növekedésének mértékén túl egyáltalán nem indokolt. Példaként említette, hogy a csirke termelőktől történő felvásárlási ára összességében 5-8 százalékkal emelkedett, de ez végtermék oldalon a csirkecombnál 50-60, a csirkemellnél 80-100 forintnál nagyobb drágulást nem jelenthet. A termelői árak növekedése mögött elsősorban a különböző külföldről érkező takarmány-alapanyagok és vitaminok drágulása, valamint az állattartók körében a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalanság húzódik meg.


    Kifejtette, az alapanyagok több mint nyolcvan százalékát itthon állítják elő, így biztonságos a magyar emberek élelmiszer-ellátása. A tárcavezető kiemelte, a tapasztalt túlárazással szemben szigorúan fel kell lépni, nem szabad engedni, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a kereskedők, piaci szereplők az embereken nyerészkedjenek, ez a magatartás ugyanis erkölcsileg is elitélendő. Nagy István azonnali intézkedéseket és szigorú fellépést vár el az illetékes szervektől – közölte az AM.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:túlárazás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A koronavírus nem veszélyezteti a tojásellátási-láncot
Next Post: Tomán Szabina gondoskodik a kórházban dolgozó hősökről és az otthon helytálló hősnőkről is

Kapcsolódó anyagaink

  • „Ma már az értékek számítanak. A deviáns, arrogáns séfek világa a múlté” Gasztropress
  • Jégkrémet hívott vissza az Auchan Gasztropress
  • Kétféle húskészítmény magas zsírtartalma miatt nem nevezhető virslinek Gasztropress
  • Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával Gasztropress
  • Átáll a Praktiker az egyszer használatos műanyagok utáni világra Gasztropress
  • Visszahívják a forgalomból tejtartalma miatt az Eat Real snack termékeket Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Egy nap alatt három primitív sz@rházi 
  • Ismét üres volt a feleslegesen lezárt #KariGeri rakpart
  • A Toyota uralja az elektrifikált járművek eladási toplistáját az Egyesült Államokban
  • Pofátlan(TAN)ítás Budapesten
  • Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra
  • Megjelent a New Fossils új dala
  • „Hozzáférés elutasítva”
  • Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény
  • Most vagy először szemüveges?
  • LEO-műholdak
  • Van képünk hozzá (23.03.28.) – Újabb mentőautók beszerzésére nyílt lehetősége a mentőszolgálatnak
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • A Hyundai Palisade gyengén szerepelt az IIHS törésteszten
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Spenótos pulykás rizottó Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.