Mr Sushi és a négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbi összefogtak a Macskaárvaházért

Kiss Norbi régi szurkolói már pontosan tudják, hogy szeptember vége, október eleje táján két dolog szinte biztos a sokszoros magyar, és négyszeres Európa bajnok, szimulátor világbajnok autóversenyző életében. Az egyik az, hogy Norbi – általában – már a Kamion EB utolsó, jaramai futama előtt, Le Mansban megszerzi következő Európa bajnoki címét. A másik pedig az, hogy az Állatok  Világnapja, október 4 környékén, valamilyen kedves és különleges akcióval bizonyosan felhívja a figyelmet az állatvédelem és saját állatmenhelye, a Kápolnai Macskaárvaház támogatására. 

Természetesen idén sem lesz ez másként. 

Az immáron négyszeres Európa bajnok autóversenyző portálunknak elmondta,  az utolsó spanyolországi, jaramai futamról – ahová már Európa bajnokként érkezik – a Kápolna Macskaárvaház érintésével, szinte egyenesen Egerbe megy, ahol október 5-én, szerdán, délután kettőtől, a MR Sushi Étteremben jótékonysági ebédet rendez a Macskaárvaház támogatására. A lényeg, hogy aki Kiss Norbival szeretne ebédelni, október 5-én, délután 2-től, Egerben, a MR Sushi Étteremben ezt megteheti, ráadásul úgy, hogy fogyasztásának ellenértéket, Mr Sushi, vagyis Kovács István séf, az étterem szintén állatbarát tulajdonosa, teljes egészében Norbi állatvédelmi központjának adományozza. 

– Mivel szerencsére több, olyan kedves törzsszurkolónk, akik gyakran a legtávolabbi versenyekre is elkísérnek, egyúttal lelkes állatvédők, sőt többségük a Macskaárvaházból fogadott örökbe cicát, így velük duplán öröm lesz találkozni: megünnepeljük negyedik Európa bajnoki címem, és támogatjuk az állatvédelmet – mondta Norbi, hozzátéve: az egri jótékonysági ebédre természetesen bárkit szívesen lát, akinek kedve és ideje van vele ebédelni az állatokért. 

Kiss Norbi elmondta: ő maga, természetesen különleges, növényi alapú, zöldséges sushikat fogyaszt majd, de az egri MR Sushiban mindenki megtalálja a kedvére való fogást, és nem érdemes kihagyni a finom édességeket sem. 

De miért éppen Eger és miért a Mr Sushi?

– Nagyon szeretem Egert, hiszen a közelben, Kápolnán van a Macskaárvaház, és rengeteg kedves állatvédő barátunk, és autósport szurkolónk van ebben a csodálatos városban. Ráadásul döntérészt Egerben és környékén vannak azok a nagyszerű vállalkozások, amelyek hozzájárultak a hamarosan 10 esztendős Macskaárvaház Alapítvány munkájához. A Globalplant Garden, a Zele Bau, a Gorilla Park, a Mátyus Udvarház, az Agria Drink, az Agria Park, a Top Auto Service, a Toyota Hering, a St Andrea, a sarudi Sulyom Tájétterem és Élményfalu, az Eurocampus,  és a Fenstherm, valamint számos nagyszerű ember, a legkülönbözőbb pártállású helyi politikusok segítsége nélkül nem sikerült volna az elmúlt évtizedben közel ezer állatot megmenteni, és gyógykezeltetni – mondja Kiss Norbi, hozzátéve: ebbe a sorba illik Mr Sushi, vagyis Kovács István egri étterme, aki nemrégiben csatlakozott a Macskaárvaház támogatóihoz.

– Hálásak és büszkék vagyunk, hogy Kovács István, a Mr Sushi tulajdonosa és séfje is a Macskaárvaház támogatói között van – fogalmazott Bóday Pál, az alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: a japán kultúrában a macska hozza a szerencsét, így mi és mentett cicáink is nagyon sok szerencsét, és üzleti sikert kívánunk a mentett macskákon segítő Mr Sushinak. 

Kiss Norbi jótékonysági ebédjeinek, vacsoráinak elmaradhatatlan kelléke a jótékonysági árverés, amely természetesen ezúttal sem marad el: többek között Norbi világotjárt szurkolói zászlójára, egy csodálatos, kifejezetten az alapítványnak készített macskás festményre és Norbi jelenlegi, valamint korábbi Európa bajnoki, dedikált csapat pólóira lehet majd licitálni. 

– Valamilyen Kiss Norbis ereklyét én is beszerzek majd az árverésen és örülök, hogy személyesen is megismerkedhetek Kiss Norbival, aki élsportolóként, és állatvédőként, a társadalmi felelősségvállalás bajnokaként is igazi példakép számomra – fogalmazott Kovács István séf, a Mr Sushi tulajdonosa, viccesen hozzátéve: szakmai karrierje során legalább annyi helyen főzött a világban, ahány helyen Norbi versenyzett, így bízik benne, hogy a növényi alapú, vegán ételek terén szerzett szakmai tapasztalataival elkészített ételei ízleni fognak a legendás bajnoknak és vendégeinek.