Mintegy 350 millió forintból bővült a húsipari cég üzeme Tiszafüreden

    Mintegy 350 millió forintból bővítette húsüzemét a Hegedűs-Hús Bt. Tiszafüreden, a beruházásra több mint 95,5 millió forint támogatást nyert a cég a Vidékfejlesztési Program pályázatán – közölte a vállalat az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a projekt összértéke eredetileg 229 millió forint volt, de az időközben felmerülő kiegészítő építési elemek, az árfolyamváltozások és más többletköltségek miatt ez mintegy 350 millió forintra emelkedett.


    A beruházás során a meglévő húsfeldolgozó üzem két ütemben csaknem 618 négyzetméterrel bővült, így a telephelyen már mintegy 1323 négyzetméteren folyik a gyártás. Az épületbővítés mellett egy 130 kilowattpeakes (kWp) napelemrendszer épült, valamint építészeti, gépészeti, hűtéstechnikai fejlesztések történtek, illetve berendezéseket is vásároltak – tájékoztattak.


    A Hegedűs-Hús Bt. 2007 óta családi vállalkozásként foglalkozik húsáru előállításával, később húskészítményekkel bővítették a termékskálát.


    A vállalat 2012-ben pályázati forrásból húsfeldolgozó üzemet épített Tiszafüreden, két évvel később az üzemben egy részben automatizált, korszerű technológiai hátteret valósítottak meg szintén pályázati forrásból.


    Az üzemben a Tisza-tavi, alföldi hagyományokat követő eljárással készítik a termékeiket.


    A vállalkozás termékei országszerte megtalálhatók, az exportértékesítés is folyamatosan bővül az Európai Unión belül és kívül egyaránt.


    A társaság több mint 60 alapanyag-beszállítóval dolgozik együtt. Az alapanyagok mintegy 15 százaléka származik importból.


    A nyilvános cégadatok szerint a Hegedűs-Hús Bt. értékesítésének nettó árbevétele 2020-ban meghaladta az 1,6 milliárd forintot, egy évvel korábban csaknem 1,4 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye 2020-ban több mint 94 millió forint volt, egy évvel korábban mintegy 29 millió forint.