Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Megújuló forrásból származó magyar fából készül a Westend új ételudvara a Hello Wood tervei alapján

Posted on 2023-06-062023-06-05 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Budapest, 2023. június 1. – Gőzerővel folynak a munkálatok Magyarország leglátogatottabb ételudvarának, a Westend Food Courtnak a felújításán, amely az eddigi legnagyobb átalakulás a bevásárlóközpont történelmében. A terveket a Westend igényei alapján a nemzetközileg is elismert Hello Wood csapata készítette, a megújuló, 608 férőhelyes éttermi térben pedig hangsúlyt kap majd a fenntarthatóság, az ergonómia, a funkcionalitás és a természet közelsége.
A Westend stratégiájában kiemelt szerepet játszik a fenntarthatóság, így egyértelmű volt, hogy a megújuló ételudvarnak is ebben a szemléletben kell elkészülnie. Nem véletlenül esett a választás az egyedi faalkotásairól és kabinházairól ismertté vált, nemzetközi díjakat is magáénak tudó Hello Wood építész stúdióra, akik a több mint két évig tartó tervezési folyamat során egy rendkívül izgalmas és újszerű formavilágot álmodtak meg a bevásárlóközpontba.
„Fontos volt számunkra, hogy az új enteriőr egyszerre legyen lenyűgöző, komfortos, ergonomikus és tartós, illetve a gyártás minden szempontból összhangban legyen a fenntarthatósági elveinkkel” – mondta el Kovács Zsombor, a Westend marketingigazgatója.
A bevásárlóközpont legtöbb látogatót vonzó zónájába tömör tölgyfából és tölgyfa furnérból készülnek az új bútorok. A felhasznált faanyag – melynek ilyen mértékű hasznosítása a retail környezetben egyedülálló – FSC (Forest Stewardship Council®) tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy olyan erdőgazdaságból jön, ahol védik az erdők biológiai sokféleségét és biztosítják az erdőmunkások jogait és megfelelő munkakörülményeit. Ráadásul ez a gyönyörű és tartós faanyag Magyarországról, Zala megyéből származik. Beltéri használata azért is nagyon praktikus, mert a fa nemcsak növényként, de anyagként is képes elnyelni a széndioxidot.
A formavilágában és méreteiben is figyelemfelkeltő bútorok egyszerre ötvözik az innovációt és a tradíciót: az elemek a legmodernebb technológiával készülnek tömbösített CNC mart alkatrészekből, amelyeknek egyes részeit nagy gondossággal, kézzel ragasztják össze a műhelyben. A felhasznált anyagmennyiséget úgy optimalizálták, hogy a gyártási hulladék a lehető legkisebb legyen. A váz összeszerelve érkezik majd, a pultokat, a hátfalakat és a lábazatot pedig a helyszínen építik be. A lounge hangulatú rész bútorzata párnázott, kárpitos ülő- és hátfelületet kap a még nagyobb kényelem érdekében, míg az ételudvar hosszabbik felében variálható elrendezésű, mobil bútorok lesznek. Az akadálymentesség ugyancsak fontos szempont volt, hiszen az épület jelenleg is rendelkezik az Access4you vonatkozó tanúsítványával.
Az ételudvar oszlopai köré és egyes bútorokba növénybeültetéses elemek kerülnek, amik remekül kiegészítik a természetes faanyagot. Az anyaghasználatnak és a belsőépítészeti terveknek köszönhetően Food&Friends márkanévvel hamarosan egy látványos és funkcionális közösségi tér születik a Westendben, ahol a korábbi kialakításhoz képest 10%-kal több ülőhely várja majd a látogatókat. Az ételudvar számos digitális kényelmi eszközt is fog kínálni a telefontöltőktől az érintőképernyős rendelőfelületekig.
“Izgalmas folyamat ez, mert az ilyen léptékű felújítás meglehetősen ritka. Elképesztően nagy felelősség olyan épülethez hozzányúlni, ahol nap mint nap ennyi ember fordul meg. A tervezés és a kivitelezés komoly és összehangolt szakmai munkát igényel nemcsak a mi részünkről, de a többi partner és a Westend oldaláról is. Úgy gondolom, bevásárlóközpontként példaértékű döntést hoztak azzal, hogy kiléptek a komfortzónából, és nem egy plázafelújításra szakosodott csapatot kerestek fel. A természetes irányvonal, a fa szeretete, a Hello Wood sztori összhangban van a Westend környezettudatos látásmódjával, és ez iránymutatás lehet a versenytársak vagy akár a bérlők számára is” – tette hozzá Huszár András, a Hello Wood társalapítója, ügyvezetője és vezető tervezője.
A Westend ételudvarát várhatóan nyár közepén adják át a nagyközönségnek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Westend

Bejegyzés navigáció

Previous Post: “Prioritásként kezeljük a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa támogatását”
Next Post: Átadták a Szentkirályi Magyarország Kft. új PET-palackozó gyártósorát

Kapcsolódó anyagaink

  • Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkeztetését Gasztropress
  • Ismét megrendezik a KávéBár Bazárt Gasztropress
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • További jelentős áremelésekre kell számítanunk! A friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjesztik az árstopot Gasztropress
  • Rendben találta a sertéshúsok eredetjelöléseit a Nébih Gasztropress
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Európa legnépszerűbb túramotorja, az NT1100, két feltűnő új fényezést kap jövőre
  • A Skoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot
  • Az EQE szedán és az EQE SUV már különleges kiadású modellként is elérhető, kiterjedt felszereltséggel és vonzó árelőnnyel
  • Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen
  • Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában
  • Űrprogramot indít az Elefánt a Budapest Park évadzáróján
  • A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók
  • Elképesztő, de mindössze öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin tömeggyilkos kaptányát
  • Novák Katalin: “Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”
  • A játékidő veszélyben
  • Van képünk hozzá (23.09.26.) –  Morgan Super 3
  • Hamarosan a Tesla is Magyarországon gyártja/újrahasznosítja az akkumulátorait? Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban
  • Van képünk hozzá (23.09.25.) –  Nikola Tre
  • Verstappen nyerte a Japán Nagydíjat, világbajnok a Red Bull
  • Van képünk hozzá (23.09.24.) –  Abarth 500e
  • A Lego tovább tesztel, de jelenleg lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról
  • Tesztkörúton szereplő, digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress
  • Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.