Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete

Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás fontosságára – mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége tudományos bizottságának elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában kedden.

    Szűcs Zsuzsanna hozzátette: a vasárnapig tartó nemzetközi kezdeményezést Magyarországon öt éve a dietetikusok országos szövetsége népszerűsíti, hasznos táplálkozási és a hidratációval kapcsolatos ismeretekkel. 
 

   Elmondta: a szövetség felmérése szerint a magyar felnőttek körülbelül 40 százaléka a szükségesnél kevesebb folyadékot fogyaszt, miközben naponta nyolc pohár folyadékot, ebből legalább öt pohár vizet ajánlott inni. 
 

   A dietetikus kitért arra is, hogy fontos a napi négy adagnyi, tehát körülbelül fél kilónyi zöldség és gyümölcs fogyasztása.