Kulturális, gasztronómiai fesztivált tartanak szombaton a debreceni Nagyerdőben


   Tíz helyi vállalkozás összefogásával és a debreceni önkormányzat támogatásával ÚriMurit rendeznek szombaton a Nagyerdőben – jelentették be a szervezők a program helyszínén, a Békás-tó partján sajtótájékoztatón szerdán.

    Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere elmondta, hogy a város örömmel támogat minden olyan helyi kezdeményezést, amely közösséget teremt. Emlékeztetett rá, hogy néhány évvel ezelőtt a belvárosi Halközben, helyi vállalkozások kezdeményezésére rendezték meg az első ÚriMurit, a járvány miatt azonban szüneteltetni kellett a rendezvényt.


    Most ugyancsak a vállalkozások közreműködésével megtarthatják a második gasztro-kulturális találkozót, de már új helyszínen, a Nagyerdőben – tette hozzá.


    Pántya Szabolcs vállalkozó, főszervező, a rendezvény ötletgazdája jelezte: a parkerdő fái között lesz régiségvásár és -kiállítás. A programsorozat keretében a gyerekeket a Természettár nevű sátor várja.


    A Debreceni Sakk Barátok Egyesülete (DBSK) köztéri sakkozásra hív, a piknikhangulatról több helyi étterem, fröccsterasz és “koktélszínház” gondoskodik.


    Fellép Kollányi Zsuzsi énekesnő, valamint Lőrincz Ádám zongorista. Hajnal háromig lemezlovasok fokozzák a hangulatot – sorolta a főszervező.


    Pántya Szabolcs hozzátette: a rendezvény bevételéből az Együtt az állatokért állatvédő egyesület tevékenységét támogatják.