Kalácskoszorú

2657. Töltött kalács – VIDEÓ http://receptneked.hu/nagyi-receptjei/tejszines-tormaval-es-fott-sonkaval-toltott-kalacs/ Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 tojás 1 teáskanál só 1 mokkáskanál cukor 15-20 dkg puhára főtt sonka 3-4 evőkanál tejszínes torma 3-4 db keményre főtt tojás felkockázva 1 db pritaminpaprika apróra felkockázva 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva Kenéshez: 1 tojás Elkészítési idő: 120 perc 4 személyre 396 Kcal Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre, és kb. 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a tejszínes tormát, rászórjuk a felkockázott főtt sonkát, a tojást, a paprikát és a petrezselymet. Az egészet feltekerjük, majd kerek alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott részes oldal belül legyen. Az egészet lekenjük felvert tojással, hagyjuk még kb. 30 percet kelni, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Recept: Kiss Barnabás Fotós: Tamási Gábor Stylist: Kiss-Tóth Anita Dekor: Kreatív Hobbi Dekor

Hozzávalók kb. 6 szelethez:

2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 1 mk. cukor, 50 dkg liszt, 6 tojás, 20 dkg puhára főtt sonka, 1 piros húsú paprika , 1 cs. friss petrezselyem, 3-4 ek. tejszínes reszelt torma

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 tojást, a maradék tejet, teáskanálnyi sót, és az élesztős tejjel jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).

2. Amíg a tészta kel, a töltelékhez 4 tojást keményre főzünk, majd lehűtjük, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A sonkát és a paprika húsát is hasonló méretűre vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk.

3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd vékony téglalapra kinyújtjuk. A hosszabbik felét 2 centinként, kb. a tészta közepéig (10-12 cm hosszan) bevagdossuk. Az egészben maradt részt megkenjük a tormával, rászórjuk a sonkát, a tojást, a paprikát és a petrezselymet. Az egészet feltekerjük, majd körré formázzuk úgy, hogy a bevágott részes oldal belül legyen.

4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A koszorút lekenjük a maradék, felvert tojással, még 15 percig kelni hagyjuk, majd a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva

1 szelet: 510 kcal