Itt a nyár, reneszánszát éli a szörp-fogyasztás

SSUCv3H4sIAAAAAAAACpySS27DIBCG95V6B4t1LBmbELtXiboYA45RCViA00ZR7l7ApqXb7phv5p8nj9eXqkIjOMnQW/WIVrClUqvzFrw0OuDmsHMrNBe2JDfb0aYEgktvrARVwhE8mzVcRYB6VSriZ3Ii58GvTriiOm47OwUbZ/kivzxEUOgYeHEJhf4o8xznza6yIzmDIrgQOhTMrWNiGW3J/6XcHu+5Z7gIze6xt2fRtRVKwDbteQtFH59e2GuaYg+ClUtTTHUzDFQM6IpMi5VM6kshM35Ot8kyZlbt7b3sHCljFhhVvMMUcorMZ3AuhPPMy0WHn2CuRR1tfBpgz4p4uEQ0cdfSIfyGpsUDbfBATnvAduJZhjypndzguigDXMSiP9v+PT5tSd8fe5I/UfkPko/iI9lc5YZDEfYheblPGSugpgHSkYnU+ChETcaO1D0ehprT8TSdKOWkHcI1n98AAAD//wMA5EuKOhIDAAA=

Szörp volt, van és lesz! Átalakulóban a fogyasztói trendek a szörppiacon


Több generáció is elmondhatja: málna vagy narancsszörpön nőtt fel, gyermekkorában nem fordult elő, hogy ne legyen belőlük néhány üveggel a kamrában. Akkoriban még nem volt ennyiféle üdítőital, mint ma, és szörpök terén is főként e két íz közül lehetett választani. Napjainkban elképesztően széles kínálatban van részünk szomjoltók terén is, de ez a jellegzetesen magyar termék, nemhogy a feledés homályába veszne, de csillapíthatatlanul tündököl, sőt, képes rugalmasan illeszkedni az évről-évre megjelenő, legmodernebb trendekbe.

A szörpök mindig is egy gazdaságos, pénztárcabarát alternatívaként voltak jelen a kereskedelemben, hiszen áruk a gyümölcsitalokénál lényegesen kedvezőbb. Mágel Ágnes, a FruttaMax szörpöket gyártó Yuva Kft . tulajdonos ügyvezetője szerint ez sikerének egyik titka.

„Nem beszélve arról, hogy míg gyümölcslevek esetében egy kész ízt kap a fogyasztó, a szörpöket tetszése szerint alakíthatja. Ha lelkesebb, élénkebb ízt szeretne, többet tölt a poharába, ha pedig könnyed, alig érezhető ízesítésre vágyik, akkor kevesebbet” – jegyezte meg Mágel Ágnes.Ízek terén csak a képzelet szab határt

A gyártók ma már ebben a termékkategóriában is bátran kísérleteznek, és továbbra is az alapízek, a málna és a narancs a legkedveltebbek, de az emberek szeretik és várják az újdonságokat, különlegességeket. Szinte nincs olyan gyümölcsíz, amiben nem készülnek szörpök, az izgalmas egzotikus gyümölcsökön át a bogyós változatokig.

Trendkövetésben az élvonalban

A szörpök, amellett, hogy ízek miatt versenyen felvették a üdítőitalokkal, a kor jellemző trendjeibe is belesimulnak. Az egyik divatos a cukormentességre, illetve csökkentett cukortartalomra való törekvés itt is megjelenik. Az egészségügyi vagy más okokból ilyen típusú élelmiszereket választóknak szörpök terén sem kell kompromisszumot kötni, számos íznek létezik „egészséges” alternatívája.

„A másik fontos vonal a minél magasabb gyümölcstartalom elérése, amit mostanában igen megnehezítenek az elszabadult alapanyagárak. Cégünk azonban mindig volt a magas minőség mellett, így ebben nem alkuszunk” – avatott be a FruttaMax szörpök gyártója. Az elmúlt évben a gyártókat a NETA törvény változása döntés elé állította, miszerint vagy megemelik termékeik gyümölcstartamát 50 % – ra, vagy literenként a NETA adótartalmát kell beépíteni termékeik árába. A gyártók úgy döntöttek, hogy megemelik a gyümölcsöt, így a fogyasztók már sokkal magasabb gyümölcstartalmú ételeket vásárolhatnak a boltok polcain.A változás hogyan érintette Önöket, termékeiket?

„Szörpjeinket a kezdetektől 50 % gyümölcstartalommal gyártottunk, így a NETA törvény változása nem érintett, de az új jogszabály nagyon fontos termékelőnytől megfosztotta termékeinket. Mi mindig arra törekedtünk, hogy a versenytárs szörpöknél a FruttaMax magasabb gyümölcstartalommal készüljön, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy mi 60 %-ra növeljük a gyümölcstartalmat. A magas színvonalú, rendkívül előnyös az h előnyös késztermék liter ár is fontos szempontot élvez. Egy palackból 12 liter késztermék készíthető, ezzel a környezetterhelés sokkal kisebb.”

Sör vagy Szörp, Szörp vagy Sör?

Fogósnak tűnik a kérdés, mégsem az! Termékfejlesztés terén a Yuva Kft igyekszik élen járni az innováció terén, így a sör íz kedvelői már szörp is fogyaszthatják kedvenc italukat, és alkoholtartalom nélkül, tökéletes sörélményhez juthatnak a FruttaMax Radler malátás szörp által.

„Azt gondoltuk, hogy ha a sörgyártók megjelenhetnek gyümölcsös ízekkel, miért nem jelenhet meg egy szörpgyártó sörízű termékkel? Kitaláltuk és meg is valósítottuk a Radler szörpöt! A nyár közeledtével kitűnő kelléke lehet a kerti partiknak is, hiszen a többi szörpünkhöz hasonlóan magas hígítási aránnyal rendelkezik, egy 0,5 literes palackból szénsavas egyszerű hígítva 12 liter radler készíthető” – ismertette Mágel Ágnes.

Gondolom itt még nincs vége a meglepetéseknek?

Nincs, hiszen cégünk elkészítette új termékcsaládja első termékét. Ez egy üdítőital szirup, a FruttaMax tonic, mely már a kereskedelmi forgalomban elérhető, hasonlóan társaihoz, 0,5 literes kiszerelésben kapható az üzletek polcain. Termékünkből 12 liter késztermék készíthető tetszés mentes vagy szénsavas egyenletes hígítva. mellé FruttaMax szörpjeink kitűnő alapanyagok limonádék, koktélok készítéséhez, sőt a különböző szódagépekhez is.

Gyermeknapi ajándék a kicsiknek

Hogy a szörp fogyasztása a gyermekek számára ne csak ízélményt nyújtson, hanem külsőleg is tetszetős legyen, az általuk kedvelt rajzfilm figurákkal is készítünk szörpöket. A tavalyi évben a Mancs őrjárat figurái köszöntek a gyermeknapra rájuk, az idei évben pedig a Gummibär – Gumi macis csomagolásba öltöztetett a palackokat, sőt 2 új ízzel, a rágógumi és a tutti-frutti ízekkel kedveskedünk a legfiatalabb korosztálynak.

„Fontos probléma, hogy a szörpfogyasztás hagyományát fenntartsuk, és minél szélesebb körű felhasználását népszerűsítsük. Felhasználható süteményekhez, joghurthoz, fagylatra, sőt még ízesíthetünk vele forró vagy hideg teát is. A variációknak csak a fantáziánk szabhat határt” – zárta gondolatait a Yuva Kft. tulajdonos ügyvezetője.