Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Gondoljunk a bolygónkra is az ünnepekkor – Heti egy húsmentes nap nekünk is jó

Posted on 2020-12-062020-12-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Életigenlő – Bólints rá! kampány 

Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe, ami az idén valószínűleg más lesz, mint eddig. Ha jól figyelünk, megláthatjuk a változásban is a jót. Gondoljunk csak bele, hogy hány ünnep telt el féktelen rohanással, felesleges költekezéssel és mértéktelen lakomázással. A vírushelyzet okozta kényszerű bezárkózás most megteremti a lehetőségét, hogy kicsit lecsendesedjünk és meghalljuk a karácsony valódi üzenetét.

Tegyünk mindannyian így, kéri a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá!  kampányában – ami talán még sosem volt ennyire aktuális. Legyünk kicsit jobbak, adjunk kicsit több szeretetet, másoknak, magunknak és a természetnek. Az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezéshez eddig több mint 13 ezer ember csatlakozott, közte számos ismert ember is. Ők rövid videókban mondják el mit tesznek, hogy nagyobb harmóniában éljünk a természettel.

Hajós András, énekes így fogalmazott: „Egyszer csak megérkezem valahova, ahol csend van, nyugalom, zöld és békesség. De erre az egészre, valahogy jobban kellene vigyázni. És akkor mindig azt csinálom, hogy elhatározom, hogyha nem is tudom jól csinálni, legalább kevesebb rosszat csinálok. És azt mondom, amit régen is az igazgatónőnek, fölfele nézve, kicsit hüppögve, hogy megígérem, hogy kevésbé leszek rossz.”

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke így nyilatkozott: “Jót tenni, változtatni számtalan módon lehet. Talán a karácsonyhoz és az újévi fogadalmakhoz is jól illeszkedik egyik programunk üzenete, azt szorgalmazzuk, hogy kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasszunk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen vállalják, hogy legalább heti egy alkalommal nem esznek húst.”

A húsfogyasztás csökkentésének üzenetével Havas Dóra- ismert gasztroblogger is azonosulni tudott: “Az én vállalásom az, hogy amennyire tudom, kiiktatom a húsevést az életünkből. Két olyan nap van a héten, amikor semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztunk és ebből is olyan dolgokat, amelyek itt helyben megteremnek és nem kell őket átutaztatni a fél világon azért, hogy mi jól lakjunk tőlük.” 

Jónak lenni, változtatni számtalan módon lehet. A húsfogyasztás csökkentése ennek talán nem a legegyszerűbb módja. Ne feledjük az igazi jóság egy kicsit mindig lemondással jár, de ez adja valódi szépségét.

A Magyar Természetvédők Szövetsége az újévi fogadalmakhoz is szeretne segítséget nyújtani. Azt ajánlják, hogy heti egy húsmentes nap beiktatásával tegyen mindenki a saját és környezete egészségéért!

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Életigenlő - Bólints rá!, húsmentes nap, kampány

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Diós-narancsos kekszgolyók
Next Post: Kampány indult a sertéshús fogyasztásának népszerűsítésére

Kapcsolódó anyagaink

  • Harminc százalékkal növelte eredményét a Zalaco Gasztropress
  • A kenyér minősége már jobban számít az árnál egy friss hazai kutatás szerint Gasztropress
  • A Spar 78 millió eurót fektet be az idén Magyarországon Gasztropress
  • Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt december közepi élelmiszergyűjtő akciója Gasztropress
  • Az USA lesz a 31. Budapest Borfesztivál díszvendége Gasztropress
  • Borturisztikai konferencia a Vajdahunyadvárban Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Új ingyenes applikáció segíti az autósokat
  • A BMW M divízió már 25 éve szállítja a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját
  • Portugáliában kezdődik a MotoGP új korszaka
  • Közelíti a havi kétszázezres utazásszámot a vasútvillamos forgalma
  • Az autógyártók közül a Toyotának van a legtöbb női vásárlója
  • A streaming hozza a hangfelvételipar legtöbb bevételét
  • Családi hétvége a Városligetben
  • Kezdődik a Reflex5!
  • Meghosszabbították a 16. KAFF nevezési határidejét
  • Parov Stelar Debrecenben
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket
  • A Mustang név “meggyalázása” jól teljesítette IIHS töréstesztet
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled? Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Az óbudai Málna The Pastry Shop az ország legjobb cukrászdája Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.