Gondoljunk a bolygónkra is az ünnepekkor – Heti egy húsmentes nap nekünk is jó

Életigenlő – Bólints rá! kampány 

Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe, ami az idén valószínűleg más lesz, mint eddig. Ha jól figyelünk, megláthatjuk a változásban is a jót. Gondoljunk csak bele, hogy hány ünnep telt el féktelen rohanással, felesleges költekezéssel és mértéktelen lakomázással. A vírushelyzet okozta kényszerű bezárkózás most megteremti a lehetőségét, hogy kicsit lecsendesedjünk és meghalljuk a karácsony valódi üzenetét.

Tegyünk mindannyian így, kéri a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá!  kampányában – ami talán még sosem volt ennyire aktuális. Legyünk kicsit jobbak, adjunk kicsit több szeretetet, másoknak, magunknak és a természetnek. Az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezéshez eddig több mint 13 ezer ember csatlakozott, közte számos ismert ember is. Ők rövid videókban mondják el mit tesznek, hogy nagyobb harmóniában éljünk a természettel.

Hajós András, énekes így fogalmazott: „Egyszer csak megérkezem valahova, ahol csend van, nyugalom, zöld és békesség. De erre az egészre, valahogy jobban kellene vigyázni. És akkor mindig azt csinálom, hogy elhatározom, hogyha nem is tudom jól csinálni, legalább kevesebb rosszat csinálok. És azt mondom, amit régen is az igazgatónőnek, fölfele nézve, kicsit hüppögve, hogy megígérem, hogy kevésbé leszek rossz.”

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke így nyilatkozott: “Jót tenni, változtatni számtalan módon lehet. Talán a karácsonyhoz és az újévi fogadalmakhoz is jól illeszkedik egyik programunk üzenete, azt szorgalmazzuk, hogy kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasszunk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen vállalják, hogy legalább heti egy alkalommal nem esznek húst.”

A húsfogyasztás csökkentésének üzenetével Havas Dóra- ismert gasztroblogger is azonosulni tudott: “Az én vállalásom az, hogy amennyire tudom, kiiktatom a húsevést az életünkből. Két olyan nap van a héten, amikor semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztunk és ebből is olyan dolgokat, amelyek itt helyben megteremnek és nem kell őket átutaztatni a fél világon azért, hogy mi jól lakjunk tőlük.” 

Jónak lenni, változtatni számtalan módon lehet. A húsfogyasztás csökkentése ennek talán nem a legegyszerűbb módja. Ne feledjük az igazi jóság egy kicsit mindig lemondással jár, de ez adja valódi szépségét.

A Magyar Természetvédők Szövetsége az újévi fogadalmakhoz is szeretne segítséget nyújtani. Azt ajánlják, hogy heti egy húsmentes nap beiktatásával tegyen mindenki a saját és környezete egészségéért!