Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Étkezéssel is erősíthetjük az immunrendszerünket

Posted on 2020-10-222020-10-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp



A koronavírus-járvány miatt a legtöbben óhatatlanul félnek valamitől, legyen az maga a vírus vagy a munka elvesztése, vagy egyáltalán az általános gazdasági helyzet. A precedens nélküli helyzetben egyre fontosabb az egészségünk megőrzése. Az immunerősítésnek és a tápanyaggazdag étkezésnek minden eddiginél fontosabb szerepe lesz az elkövetkező hónapokban, de inkább években. Fontos, hogy erősítsük a gyomrunkat, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója az lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ehhez ad ötleteket Bocsi Viki táplálkozási tanácsadó.



A rengeteg stressz, a gazdasági és az egészségügyi bizonytalanság komoly lelki teherrel jár, ami hosszú távon az immunrendszerünkre is hatással van. Bár ezek a problémák rendkívüliek, mégis van ok a jó érzésre, ugyanis az egészségi állapotért lehet tenni. 

Bocsi Viki táplálkozási tanácsadó, a Kitchen of Health társtulajdonosa mindenkinek azt javasolja, hogy ne féljen, mert a félelem gyengíti az immunrendszert. Bár sokak szerint könnyű ezt mondani, tényleg megnyugvást jelenthet, ha megtesszük az összes tőlünk telhető óvintézkedést. Fontos, hogy csak olyan tevékenységeket végezzünk, amik nevetésre bírnak, kikapcsolnak, és próbáljuk elkerülni a hisztériakeltést.

„Ha boldog, erős és bátor vagy, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy elkapsz bármilyen kórokozót, lásd a gyerekeket. Nem véletlen, hogy rájuk nincs nagy hatással a koronavírus. Egyrészt nem aggódnak, másrészt sokkal jobb lelki állapotban vannak, mint a felnőttek” – magyarázta a szakértő.

Mit fogyasszunk, mit nélkülözzünk?

Jelen helyzetben mindenkinek azt kell megvizsgálnia, mit tud tenni a saját egészségéért, hiszen már egyszerű dolgokkal is nagyszerű eredményeket lehet elérni.

„Ma a gyenge gyomor népegészségügyi probléma, ami most hatványozott gond, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ezért például jó lenne kerülni a péksüteményeket, mert az emésztő funkciókat károsítják. A másik népbetegség a mellékvese túlterheltsége, és ami még nagyobb baj, hogy nem is nagyon foglalkoznak vele, csak akkor, ha már visszafordíthatatlan a baj” – fogalmazott Bocsi Viki.

A Kitchen of Health táplálkozási tanácsadója azt ajánlja, hogy nagy dózisban szedjük a C- és a D-vitamint, ne hagyjuk ki a szerves jódot, a szelént, a magnéziumot, az Omega-3-at és egy jó probiotikumot.

Azt is javasolja, hogy fogyasszunk minél több csontlevest, belsőségeket, halakat, kollagén típusú fehérjéket, így például puhatestűeket és porcogókat, valamint gyökérzöldségeket, keresztesvirágzatúakat és fermentált zöldségeket, mert ezek mind jót tesznek a testünkkel és az egészségi állapotunkkal. Ami pedig kerülendő, az a glutén, a tehéntej, a túró, a szója, a babfélék, gyenge gyomorműködés esetén a tojásfehérje, valamint az étolaj és hasonló növényi társai.

Egészséges gyorsétterem a Dohány utcában

A közelmúltban egészséges gyorsétteremmé alakult Kitchen of Health vendégei kizárólag olyan ételeket fogyaszthatnak, amik jót tesznek nekünk. A konyha 100 százalékos tisztaságú, nincs keresztszennyeződés. Nem oldják meg a gluténmentességet gluténmentes lisztkeverékkel vagy gluténmentes kenyerekkel, tésztákkal, hanem olyan hozzávalókat használnak, amik eleve nem tartalmaznak gabonaféléket. Ezért náluk nincs kenyér sem.

Sehol máshol a világon nincs ilyen technológiával dolgozó étterem. Bemenni azért is érdemes, mert a szemnek is kellemes látványt nyújt. 

Loksa Ágnes ügyvezető-társtulajdonos arról beszélt: azért döntöttek úgy, hogy egészséges gyorsétteremként folytatják, mert az emberek alapvetően sietnek, és főként a jelenlegi helyzetben nem akarnak sok időt egy helyben tölteni, emellett most egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetniük az egészséges életmódra. Ételeik gyorsan, frissen készülnek, ezért csak annyi időt kell rájuk várni, amíg a húsok, a zöldségek megsülnek.

A Dohány utcai Kitchen of Health egyelőre ebédidőben tart nyitva hétfőtől szombatig, betartva minden járványügyi előírást. Érintésmentes házhoz szállításuk is van, ha valaki nem szeretne kimozdulni otthonról.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Bocsi Viki, Kitchen of Health, Loksa Ágnes, táplálkozási tanácsadó

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Egyetemi hallgatók vacsorázhatnak az Auchan vezérigazgatójával
Next Post: Magyarországon több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el az emberek évente

Kapcsolódó anyagaink

  • Óriási a fejlődés a magyar gasztronómiában Gasztropress
  • Részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat a Zwack Unicumnál Gasztropress
  • Krónikus betegek diétája a koronavírus idején Gasztropress
  • Borszűrő Szent Mihály ünnepe Ópusztaszeren Gasztropress
  • Karácsonyi vásárokon talált szabálytalanságokat a Nébih Gasztropress
  • Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Spanyolországban Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Tisztábbá, biztonságosabbá teszik Budapestet
  • Az Audi AG rekordbevétellel és rekord működési eredménnyel zárta a tavalyi évet
  • Az új Toyota Agya Indonéziában debütál
  • A WAE Technologies az EEMS2023 – Net Zero Motorsport Conference névadó támogatója
  • Navracsicska szerint a metrófejlesztés nem csak a budapestieké
  • Még nem látni a globális gazdasági válság végét
  • Rég nem látott kristályokat fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport egy fiatal csillag korongjában
  • Hétfőn 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz
  • Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését
  • Mumford & Sons, Lorde, Macklemore is ott lesz a Szigeten
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • Van képünk hozzá (23.03.20.) – Can-Am Outlander
  • Alonso visszakapta harmadik helyét
  • Alonsót elmeszelték, csak negyedik lett
  • Pérez behúzta, Verstappen felhozta a másodikra
  • Tesztelj chat-et!
  • A Tesla Model Y jól teljeített az IIHS törésteszten
  • Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított
  • Az Óbudai Egyetemen tesztel a Yettel
  • Európa legnagyobb lakóautós magazinja lelkesedik a teszteket követően
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • BEGURULVA EXKLUZÍV! A születése óta vak Karvai Sanyi “így nézte meg” a Nissan Townstart
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Röviden a Nissan Townstarról
  • Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról
  • Az új Citroen C4 X és e-C4 X bemutatóról hoztam
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Túrós palacsinta Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.