Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

És ez meg, mi a szar?! Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten

Posted on 2019-11-252019-11-25 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

     Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban.

    Vajon mitől különlegesek a vulkanikus termőhelyekről származó borok? – teszi fel a kérdést az Európa első “vulkanikus csúcstalálkozójaként” meghirdetett rendezvény, amely a borok termőhelyeinek bemutatására és azok tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektet majd, mint magukra a borokra – közölték a szervezők az MTI-vel.   

 
    A világ számos részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját ezért geológusok és vulkanológusok előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás kíséri majd. Mellettük nemzetközileg elismert borszakértők, sommelier-k, borszakírók és borászok mutatják be szemináriumokon és gyorskóstolókon, melyek a vulkanikus borok jellemzői, és miként befolyásolja a borkészítést a vulkanikus talaj.


    A GoVolcanic díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz.


    A rendezvényen jelen lesznek Magyarország vulkanikus borvidékeinek termelői, mellettük pedig az Etna, Burgenland, Auvergne, Vulture, Soave, a Monti Lessini, az Azori-szigetek, a Ménes-Aradi Borvidék, a Szerémség, a Garam-mente, a Kanári-szigetek, a kaliforniai Obszidián-hegy és a Golán-fennsík boraival is találkozhatnak az érdeklődők.


    A fesztivál teljes programja a https://2019.govolcanic.com honlapon érhető el.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Auvergne, Azori-szigetek, Burgenland, Etna, Garam-mente, Golán-fennsík, GoVolcanic, Györgykovács Imre, Kanári-szigetek, Ménes-Aradi Borvidék, Monti Lessini, Obszidián-hegy, Soave, Szerémség, vulkanikus, Vulkanikus borok világtalálkozója, Vulture

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Bede Róbert “gasztro-sztendup”-ján jártunk
Next Post: 283 tonna tartós élelmiszer segíti a nélkülözőket az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtésének köszönhetően

Kapcsolódó anyagaink

  • Lejegyezték a Nestlé Hungária Nkp-kötvényeit Gasztropress
  • Harmincöt borászat és félszáz program a Villányi Vörösbor Fesztiválon Gasztropress
  • Az évezred legfontosabb bejelentése! Gasztropress
  • Petőfi Sándor rácáfolt a bort iszik és vizet prédikál elméletre Gasztropress
  • Hogyan született a HősPincér? (1.) Gasztropress
  • Sós karamellás szaloncukor lett idén Az év szaloncukra Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Túrós palacsinta Gasztropress
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.