Epres-kókuszos smoothie

Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők. „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Epres-kókuszos smoothie

Az ellenállhatatlan illatú, édes, lédús és mélyvörös eper szinte bármilyen étel ízét és megjelenését képes feldobni. Talán meglepő, de az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint, emellett antioxidánsokban is gazdag. A málna pedig káliumban, magnéziumban és vasban bővelkedik. A két gyümölcs együtt igazi nyerő párosnak számít, főleg, ha ízletes smoothie készül belőle.

Elkészítéséhez szükség van:

  • 1-2 marék eperre
  • 1-2 marék málnára
  • 2-3 dl tehéntejre
  • 1 kiskanál mézre
  • jégkockára

Elkészítése előtt javasolt először megmosni a gyümölcsöket, de az eperről is célszerű leszedni a zöld leveleket. Ezt követően tegyük az összes hozzávalót a smoothie mixer kelyhébe, végül pedig öntsük hozzá a tehéntejet. Aki édesebben szereti, annak érdemes egy kiskanálnyi mézet is hozzáadni az italhoz, mert a smoothie édes karaktere nagyban függ a felhasználásra szánt eper cukortartalmától. Előfordulhat, hogy édesíteni kell, de az is lehetséges, hogy nincs rá utólag szükség. Miután az összes hozzávalót hozzáadtuk, akkor 10-15 másodpercig mixeljük a hozzávalókat. Tálalásként néhány eperszemmel lehet díszíteni a smoothie-t.