Először rendez tavaszi élelmiszergyűjtő akciót az Élelmiszerbank

    Az élelmiszerek drágulása miatt idén először tavasszal is szervez élelmiszergyűjtő akciót a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely pénteken és szombaton az ország 115 településén várja a lakosság felajánlásait.

    Az egyesület 200 Tesco és ALDI áruházban, összesen háromezer önkéntes segítségével gyűjti majd a felajánlásokat – áll az egyesület hétfői közleményében.


    A Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtés elnevezésű akcióban az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken délutántól estig, szombaton egész nap fogadják az önkéntesek.


    A vásárlók adományait az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatják el a nélkülözőkhöz.


    A felajánlóktól elsősorban száraztésztákat, szószokat, rizst, konzerveket, tartós tejet, bébiételeket, és a közelgő gyermeknap miatt kekszeket, vagy egyéb, kevésbé olvadós édességeket is várnak.


    Az egyesület az elmúlt 10 évben összesen 2,3 millió kiló élelmiszeradományt gyűjtött össze a vásárlók jóvoltából és juttatott el a nélkülözőkhöz, legutóbbi, karácsonyi gyűjtésük során 241 ezer kilónyi felajánlásból 48 ezer nehéz sorsú embert, családot tudtak jelentős támogatásban részesíteni.