Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Dobozközösség mellé áll a tévécsatorna a Föld napján

Posted on 2021-04-222021-04-21 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Több mint 50 éve ünnepeljük a Föld napját, az idei figyelemfelhívás pedig a bolygó újratöltésére és helyreállítására irányul. A világ szinte minden pontján kezdeményezések ezrei indulnak a téma keretében, hogy tudatosítsák: csak egy Földünk van! Hazánk természetcsatornája, a Viasat Nature idevágó ismeretterjesztő műsorai mellett idén a Felelős Gasztrohős Alapítvány vezetői által életre hívott RAKUN Dobozközösséggel szövetkezett újrahasználható éttermi elviteles edények népszerűsítésére.

Április 22. világszinten a Föld napját jelenti és minden évben valamilyen tematikát követ: téma volt már többek között a fák létjogosultsága, a műanyagmentesség, a kihaló fajok védelme, idén pedig bolygónk helyreállítása van középpontban. A 2021-es év ide kapcsolódó fő programjai: a lombkorona projekt, az éghajlati ismeretek, a globális földi kihívás (meddig bírja Földünk az életvitelünket?), a nagy globális tisztítás, illetve az élelmiszerek és a környezetvédelem. A Viasat World természeti világgal foglalkozó csatornája minden évben sajátjának érzi a kezdeményezéseket és igyekszik hasznosan kapcsolódni a globális megmozdulásokhoz. Az idei évben az élelmiszerek és a környezetvédelem párosához csatlakozott: a RAKUN Dobozközösség projektjét szemelte ki magának a felelős ételrendelésre és a szemét csökkentésének fontosságára hívva fel a figyelmet.

A dobozközösség elve, hogy környezetbarát, többször használatos és biztonságos (káros anyagoktól mentes) alternatívát nyújtson az egyszerhasználatos elviteles dobozok helyett. Működésük egyszerű: alkalmazáson keresztül lehet regisztrálni, majd előfizetni a kiválasztott dobozmennyiségre. Ezután már csak éttermet kell választani az elfogadóhelyek listájáról és megrendelni ételünket. Az edények így mindig cserélődnek: a felhasználók visszaadják a régit, az újban (fertőtlenítettben) pedig kapják az aktuálisan megrendelt ételt. A Viasat Nature Facebook oldalán havi előfizetésekkel ajándékozza meg játékos kedvű nézőit, népszerűsítve a kezdeményezést.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy a Viasat Nature-rel működhetünk együtt az idei Föld Napja alkalmából. A Rakun Dobozközösség ötletét az alapítók természet-szeretete és tenni vágyása adta. Úgy gondoljuk, sikerült egy olyan projektet elindítanunk, amely segítségével bárki kézzel fogható lépéseket tehet a hulladékcsökkentés érdekében anélkül, hogy az lemondással járna. Célunk, hogy a Rakunnal hozzájáruljunk ahhoz, hogy Magyarország egyre tisztább és élhetőbb lehessen – mondta dr. Horváth Sarolta, a Rakun Dobozközösség egyik vezetője.

A csatorna az együttműködésen túl április 22-ei adásrendjével is szeretné felhívni a figyelmet bolygónk védelmére. Műsorra tűzi A Nagy-korallzátony: Egy élő kincs, Koralltenger című epizódját (12:10-től), a Mutáns időjárást (12:55-től), amely a klímaváltozás okán kialakult új természeti csapásokat vette filmre, 19:50-kor pedig exkluzív premierként mutatja be A Serengeti szabályai című dokumentumfilmet, amelyből megtudhatjuk, mi mindent tehetünk Földünkért, hogy megmentsük azt.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Dobozközösség, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Föld napja

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A Nébih is segíti a vendéglátóhelyek újranyitását
Next Post: A teraszok nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg

Kapcsolódó anyagaink

  • Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy vendégre késsel támadó szakácsot Gasztropress
  • Csökkent a búza és a kukorica termelői ára tavalyhoz képest Gasztropress
  • A Gyermekétkeztetési Alapítvány közleménye Gasztropress
  • Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére Gasztropress
  • Indul a hazai dinnyeszezon a diszkontláncoknál Gasztropress
  • Ki a dietetikus? Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Az éttermek 82%-a kínálja más nemzetek ételeit Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress
  • Mi lehet a titok az Avalonban? Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.