Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Barackünnep volt a kajszi otthonában

Posted on 2019-07-082019-07-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

VIII. Gönci Barack Vigasság

Szikrázó napsütéssel, mennyei barackos finomságokkal, exkluzív gasztro-workshopokkal várta vendégeit a VIII. Gönci Barack Vigasság Boldogkőváralján. A Zemplén kapujában rendezett eseményre az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is sereglettek a barackimádó ínyencek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan ünnepeltük együtt az abaúji kincsünket, a gönci barackot itt Boldogkőváralja szívében, a BESTILLO-kertben. Idén a családias hangulat, a tudatos táplálkozás és a térség gasztronómiai eszenciái, az érzékszerveink kényeztetése játszották a főszerepet, emellett családi-és gyerekprogramok, utcazenészek, koncertek és izgalmas workshopok tették még színesebbé a barack egynapos ünnepét. A mozgalmas vigassági hangulat mellett mindenki kikapcsolódhatott a kényelmes babzsákfotelekben és függőágyakban, átélve az igazi chill-élményt. Örülök, hogy a mosolygó barackok mellett ennyi mosolygó arccal találkozhattunk és még inkább szárnyra kelt a gönci hungarikumunk híre” – meséli boldogan Czakó Mónika, a Gönci Barack Vigasság megálmodója.

Jókuti „Világevő” András, a VIII. Gönci Barack Vigasság gasztro-workshopjainak moderátora ugyan ritkán jut el a gönci barack hazájába, de amikor ott jár, mindig mélyen magába szívja a barackos élményeket és persze az ellenállhatatlan illatokat. A pálinkát csak mértékkel fogyasztja, viszont él-hal az igazi lédús gönci barackért.

„A Gönci Barack Vigasság egy igazán példamutató kezdeményezés: ahogy a BESTILLO felkarolja a helyi alapanyagot, az abaúji térség hungarikumát, a kajszibarackot, azt tanítani kellene. Erre a minőségi gyümölcsre épül ez az egyedülálló fesztivál, ami mindenféle kreatív formában tálalva bárkit levesz a lábáról: legyen az pálinka, sütemény, lekvár, szósz, chutney vagy szörp, a lista kifogyhatatlan. Ugyan nem vagyok túl nagy pálinka fogyasztó, de ha iszok, mindenképp olyat, amit nem kell jéggel élvezhetőbbé tenni és gyorsan ledönteni, hanem lehet ízlelgetni az aromákat. Utazásaim során az egész világban azt látom, hogy mindig az adott helyen termő különleges, tiszta alapanyagok bírnak a legnagyobb vonzerővel, én is folyamatosan ezeket az élményeket vadászom, amit itt Boldogkőváralján maximálisan megkaptam. Bárcsak több ilyen értékteremtő megmozdulás lenne az országunkban” – mondja Jókuti András, gasztroblogger.

A Vigasság szakmai workshopjain megtudhattuk, hogy kapcsolódik össze a pálinka és a Michelin csillagok világa, az encsi Anyukám Mondta és a debreceni IKON étterem jóvoltából kovászos kenyérrel és kolbásszal megidéztük a régi idők majálisát, megtudhattuk, hogy a jó gyümölcs nem lát vegyszert és arra is fény derült, hogy miért a 40 az új 50?

„A pálinkát mindenképp érdemes az ételsor végére hagynunk, mivel általában az alkoholtartalom igénybe veszi az ízlelőbimbókat és a fogások rafináltabb ízeit jobban érezzük, ha csak utána fogyasztunk magas minőségű párlatot. Azonban, ha pálinkát iszunk, nyugodtan társíthatunk mellé zsírosabb ételeket is” – avat be a pálinkafogyasztás rejtelmeibe Angerman Öcsi, a 2 Michelin csillagos Onyx sommelier-je.

„A jó minőségű pálinka nem a főzdében, hanem a gyümölcsöskertben születik, mindennek a gyümölcs a lelke. Míg régen a silányabb minőségű termésből is készítettek pálinkát, addig most fordult a kocka. Hisszük, hogy csak kiváló barackból főzhető igazi, zamatos pálinka. A korábbi trend az volt, hogy 50-51 fokosra főzték a pálinkát, de ha jó minőségű a nedű, akkor az 50 fok még eltakarja, bezárja az ízt, ha nem annyira kiváló a pálinka, akkor a magas alkohol fok még segít is neki. Azért főzzük selymesebbre, 40 fokosra, mert így igazán élvezhető, egyre jobban feltárul a zamata” – mesél a pálinkafőzés titkairól Czakó Gábor, a BESTILLO Pálinkák mestere.

A különleges workshopokat követően már csak a felhőtlen kikapcsolódásé és a táncé volt a főszerep a Vigasságon. A Kelet Brass Brand megalapozta a hangulatot, az Önkontroll Zenekar és Pély Barna szólókoncertje pedig megkoronázta a gönci barack felejthetetlen ünnepét. 

Fotó: @szindbadazutazo

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Gönci Barack Vigasság

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Drágán keltek el a bálnavadászatból származó első húsok Japánban
Next Post: Csúcsragadozó a Lupán

Kapcsolódó anyagaink

  • Az Ingenico bemutatta a világ első PCI v6-os tanúsítvánnyal rendelkező önkiszolgáló POS terminálját Gasztropress
  • Magyarok fejlesztettek ehető, iható, magunkra kenhető “Dzsoli Dzsóker” terméket Gasztropress
  • A fermentált búzacsírakivonat rákellenes hatását vizsgálták magyar kutatók részvételével Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Hogyan küzdjük le a tavaszi fáradtságot étkezéssel? Gasztropress
  • Közel 15 ezren ünnepelték együtt a kürtőskalácsot a Holnemvolt várban Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A játszótéren is megjelennek a közösségi autók
  • ABT Urus Scatenato – Az elegancia az erővel találkozik
  • 2023-ban is a Toyota lett a gyártók világbajnoka a WRC-ben
  • A 2024-es Honda NT1100 műszaki adatai
  • Suzuki influencerképző?!
  • Októberben újabb spanyol film a Pannónia felhozatalában
  • Csütörtökön kezdődik a 12. Szemrevaló Filmfesztivál
  • A Nike a legértékesebb ruházati márka a Brand Finance szerint
  • Koltay András: “Komoly etikai kérdéseket vet fel a mesterséges intelligencia használata”
  • Így kerülhetők el a nőgyógyászati ​​rémtörténetek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Van képünk hozzá (23.10.01.) –  Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition Japan
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • A Siemens Mobility Mireo Plus hidrogénvonata sikeresen teljesítette első tesztútját Bajorországban
  • Éles teszt! Megnyerte első versenyét az új Toyota GR Yaris Rally2
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • Fővárosi vendéglátóhely működését függesztette fel a Nébih Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.