Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Az Év Ifjú Séftehetsége

Posted on 2020-02-262020-07-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Újabb feltörekvő séf vehette át a Miele „Év Ifjú Séftehetsége” díját az idei Dining Guide gálán

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.

A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb múlttal rendelkezik ezen a téren. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz tesztelései már 2019 tavasza óta zajlanak, az idei főtesztelőnek pedig a Michelin-kalauz kötelékében évtizedeken át dolgozó Fausto Arrighit hívták meg. A szakember 36 éven át volt éttermi inspektor, valamint az olaszországi Michelin Guide igazgatója, az ő segítségét kérte a Dining Guide hazánk csúcséttermei között a végső sorrend felállítására.

A magyar gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a legkiemelkedőbb éttermeket és azok séfjeit, cukrászát, sommelier-jét és szervizemberét díjazzák, hanem elismerik többek között az Év Séfjét, az Év Ifjú Séftehetségét és az Év Innovatív Konyháját is.

Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2020-ben Mede Ádám, a Laurel étterem séfje lett, aki korábban a nemzetközi versenyzők között harmadik helyezést ért el az egyik legrangosabb, fiatal szakácsoknak rendezett nemzetközi versenyen, a Chaine de Rotisseurs-en, amit a Bocuse d’Or előszobájának is tartanak. Az ózdi származású fiatalember 17-18 évesen már komplett borvacsorákat adott, pályáját Magyarország első Michelin-csillagos éttermében, a Costesben kezdte, Miguel Rocha Vieira séf keze alatt, majd csatlakozott a ma már – egész Közép-Kelet-Európában egyedüliként – 2 Michelin-csillagos Onyx csapatához. Mede Ádám Laurel –beli filozófiája a lokalitásra, vagyis a helyi alapanyagok használatára, illetve a borokkal egybeszőtt harmóniára épül. A gálaest során a Miele mobil konyhájában Kis Sándor a Miele séfje és Mede Ádám bemutatták hogyan lehet újragondolva elkészíteni az olyan hagyományos magyar ételeket, mint a harcsapaprikás vagy az oldalas gulyással. Mede Ádámmal az év során hat alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a Miele Főzőiskola március végétől induló főzőestjein, ahol megtanulhatnak és elleshetnek tőle kulináris trükköket, praktikákat.

Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is megvalósíthatja régi, klasszikus receptek újra gondolt, felfrissített változatát. Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át.

„Nagy örömünkre szolgál. hogy évről évre ezzel az elismeréssel segíthetjük az ifjú és feltörekvő tehetségeket. A magyar kultúrában mindig is kiemelkedő szerepe volt a gasztronómiának. A kulináris hagyományok továbbvitele, valamint azok megújítása a legújabb technológiáknak, trendeknek megfelelően az új szakácsgeneráció közreműködésével megkerülhetetlen. Ők sem és a Miele sem ismer kompromisszumot a minőségben. Mi biztosítjuk azokat az eszközöket, amelyekkel az új konyhatechnológia eljárások maximálisan elősegítik hagyományos ételek megújulását. és azokat hosszú távon egy új minőségi szintre emelik. Hazánk legjelentősebb gourmet gálájához idén is örömmel csatlakoztunk és adtuk át a díjat a Laurel étterem tehetséges séfjének, akinek további karrierjéhez töretlen elhivatottságot, kreativitást és sok sikert kívánunk” nyilatkozta az ügyvezető.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Dining Guide, Év Étterme Gála, Mede Ádám

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját
Next Post: Újrahasznosítással a jövőért

Kapcsolódó anyagaink

  • Bemutatták a Digitális Élelmiszeripari Stratégia keretrendszerét Gasztropress
  • Győrfi Pál vitaminra vált Gasztropress
  • A menopauza étrendi vonatkozásai Gasztropress
  • Idén öt százalékkal több ásványvíz gyártását tervezi a Coca-Cola HBC Magyarország Gasztropress
  • Rendkívül gyenge lehet az idei almatermés Gasztropress
  • Kormányzati támogatással bővíti Egerben kapacitását a Stühmer Kft. Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • Huncut óda született az idősekhez cserihanna tollából!
  • Dinamikus adathalászat, smishing és a DNS-infrastrúktúrával való visszaélés – nem sci-fi, hanem a valóság
  • Itt a legelszállósabb zene PRIBELSZKI érkező korongjáról
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.