Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén

Posted on 2020-07-252020-07-25 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén, az átlag termés harmada vagy negyede lett csak az idei – közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Bross Péter kiemelte: januárra nem lesz a magyar szabadpiacon eladó méz, és a rossz termés az árakban is látszik: a hárs- és az akácméz ára például az elmúlt hónapban 50 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.


    A méhészek várták a napraforgó virágzását, de az sem volt jó az ágazatnak, “mert nem volt nyár”, a napraforgó pedig csak akkor termel nektárt, ha 25 Celsius-fok felett van a hőmérséklet – mondta.


    Hozzátette: a méhek átlagosan 2-3 hétig gyűjtenek nektárt a napraforgóról, idén viszont csak egy hétig tudtak.


    Az elnök felhívta a figyelmet, hogy emellett idén is több száz méhész jelezte, hogy a napraforgó kinyílásával jelentős méhpusztulás tapasztalható a méhcsaládjaikban.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:méz

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Idén korábban indult a grillszezon
Next Post: Szalmonella miatt visszahívja tojásait Lölőke

Kapcsolódó anyagaink

  • Ki mit tud az étrend-kiegészítőkről Gasztropress
  • Iskolai kampányt indított a Tej Terméktanács Gasztropress
  • Védjegyhasználati jogot kaptak a SPAR Regnum Húsüzemének termékei Gasztropress
  • A koenzim-Q10 szupplementáció alkalmazhatósága, használatának előnyei Gasztropress
  • A jó kürtőskalács titka a minőségi faszén Gasztropress
  • Mintegy 350 millió forintból bővült a húsipari cég üzeme Tiszafüreden Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Könnyed nyárias ételek, ahol a bacon kapja a főszerepet Gasztropress
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress
  • Innovatív superfood, ám sokan még idegenkednek tőle Gasztropress
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.