Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Abaúj ízei – minden halmazállapotban – taroltak

Posted on 2019-10-252019-10-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Kompromisszum-mentes profizmus a BESTILLO-tól

Abaúj ízei – minden halmazállapotban – taroltak

A BESTILLO Pálinkaház őszköszöntő pálinkavacsorára várta ínyencségekre fogékony gourmet közönségét az encsi Anyukám Mondta étteremben. A minőség tekintetében kompromisszumokat nem ismerő páros ismét nagyot alkotott.

Czakó Mónika és Czakó Gábor valamint a Dudás-fivérek kapcsolata évtizedekkel korábbra nyúlik vissza. A térség nagyköveteként hirdetik: Abaúj az a hely, ahová érdemes felkerekedni, végigjárni, végigkóstolni minden szépségét, finomságát.

A 2003-ban alapított BESTILLO csapata hisz a környezetében és tesz is a térség felvirágoztatásáért. Helyi termelőktől vásárolják az alapanyagokat, van olyan beszállító, aki csak azért termeli például a málnát és annyit, hogy kiszolgálja a pálinkafőzde igényeit. A BESTILLO Abaúj kincseit szeretné közelebb hozni az emberekhez a minden évben megrendezett Gönci Barack Vigassággal, és idén már kajszipiacot is rendeztek Budapesten.

 A BESTILLO különleges őszköszöntő pálinkavacsoráján a térség értékeit bemutatva, az Anyukám Mondtával együtt, egymásra építkezve vezették végig a vendégeket a gazdag kínálat őszi palettáján.

„Szeder, piros vilmoskörte, Szomolyai cseresznye – a szortiment debütálója, som és a térség zászlóshajója, a gönci barackpálinka adta az ihletet Dudás Szabolcsnak a menüsor összeállításához” – mondta Czakó Mónika, a BESTILLO Pálinkaház társtulajdonosa. „A kísérletező kedvünk, a kompromisszumoktól mentes minőségbe vetett hitünk összetalálkozott a Dudás fivérek kreatív, nyitott, alkotó energiáival, és olyan menü született a BESTILLO zamatos pálinkái köré, amire mindannyian büszkék vagyunk. Ez az első közös estünk, de úgy látjuk, ez a kooperáció máris megérett a folytatásra.”

„A jó minőségű pálinka nem a főzdében, hanem a gyümölcsöskertben születik, mindennek a gyümölcs a lelke” – vette át a szót Czakó Gábor a főzde vezetője. “Hisszük, hogy csak kiváló alapanyagból főzhető igazi, zamatos pálinka. A korábbi trend az volt, hogy 50-51 fokosra főzték a pálinkát, de ha jó minőségű a nedű, akkor az 50 fok még eltakarja, bezárja az ízt, ha nem annyira kiváló a pálinka, akkor a magas alkohol fok még jót is tesz neki. Azért hígítjuk selymesebbre, 40 fokosra, mert így igazán élvezhető, egyre jobban feltárul a zamata” – mesélt a pálinkafőzés titkairól Czakó Gábor, a BESTILLO Pálinkák mestere. „A pálinkát érdemes a fogások után fogyasztani, mivel általában az alkoholtartalom igénybe veszi az ízlelőbimbókat és a rafináltabb ízeket így jobban érezzük. Pálinka mellé nyugodtan társíthatunk nehezebb ételeket is.”

„A Hernád-völgye egy kiaknázatlan aranybánya, a sok zamatos gyümölcs, a páratlan erdei gombák mellett van itt nyúl, szarvas, bárány. Ezeket elegyítve álmodtuk meg az est ívét: kezdésként a szederpálinkához egy nyúlpástétomot készítettünk, hozzá házi kovászos kenyeret kínáltunk, ezt követte a füstölt zellerpürével és körte chutney-val tálalt bárányszív, amely mellé piros vilmoskörtét kortyolhattak a vendégek. A BESTILLO most debütáló Szomolyai cseresznye pálinkája adta az ötletet a rozé kacsához, természetesen nem csak a pohárban, de a tányéron is megjelent a cseresznye” – részletezte az Anyukám Mondta séfje. „Nem mindennapi ízvilágot nyújt a sompálinka, erre reflektálnunk kellett a következő ételkompozícióval: szarvasbélszínt készítettünk gesztenyekrémmel és erdei gombákkal. Az est záróakkordjaként az újragondolt zserbónk került a vendégek tányérjára, melynek ötletadója az est sztárvendége, a BESTILLO jokere, a gönci barackpálinka volt.”

Sajnos a cikk mellé nem tudunk kóstolót csatolni, ám mivel az ínyenc gasztronómiai túra első felvonása teljesen rabul ejtette a közönségét, így mindenképp több felvonásos lesz ez a darab.

Fotó: Bátor Laca

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:BESTILLO

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Több mint 40 ezren ünnepelték együtt a kürtőskalácsot a Városligetben
Next Post: Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata

Kapcsolódó anyagaink

  • Ötezer éves élesztőből készítettek sört izraeli tudósok Gasztropress
  • Magyarországon a Miskolci Egyetem az első, ahol elérhetőek a csomagolásmentes vízautomaták Gasztropress
  • A legkeresettebb hazai sütemények listája Gasztropress
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Többször használatos szilikonfedelek az INTERSPAR áruházakban Gasztropress
  • Egy borvidék, mesés tájjal és világhírű nedűkkel Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Márton-napi libanapokat tart a Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • És, ez, nem vicc!!! Miseborral segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.