A Sütibanknak köszönhetően már Mona Lisához is elutazhatunk a Toyota segítségével

A vírus manapság nagy problémát okoz a vendéglátósoknak. Akik nem zártak be, azoknak csak az elviteles- és házhozszállításból volt bevételük hónapok óta. Akiknek nincs teraszuk, azok továbbra is komoly problámával küzdenek.   Egy új akció keretében az ilyen kisebb vállalkozások munkáját próbálják segíteni. A kampányban egy új Toyota CHR-el viszik házhoz a megrendelt süteményeket.

A finomságok tetejére ehető QR kódok is kerülnek. Ezek olyan múzeumokba irányítják a vevőket, amelyek most csak online látogathatók, de később érdemes lehet felkeresni személyesen is. Az autós akcióban elkészítették Mona Lisa kedvenc csokis süteményét, ennek QR kódja a híres Louvre falai közé vezet. De süteményeken keresztül reklámozzák a Japánban Toyota Automobile Museum relikviáit is. Itt több száz autón keresztül ismerhetjük meg az autógyártás történelmét. A kiállított járművek között számos kultikus versenyautó is megtalálható. Akik két szelet QR kódos finomságot rendeltek házhoz, azok jártak a legjobban, mert ennek segítségével a német Toyota galéria járműveit is felfedezhették a vásárlók, amelynek alapját egy autós rajongó, Peter Picherts privát gyűjteménye képezi.

Ha a vírushelyzet normalizálódása után valaki igazi autócsodákat szeretne látni, akkor feltétlenül meg kell néznie a kontinens legkomolyabb Toyota-gyűjteményével bíró holland Louwman Múzeumot is. A süteményekre írt QR-kódok segítségével a vevők megtudhatták azt is, hogy ebben a múzeumban a japán autócsodák mellett, igazi Jaguar, Aston Martin, stb. kuriózumokat is láthatnak, ha útnak indulnak majd.

A QR kódok persze nem csak arra alkalmasak, hogy online bebarangoljuk velük a világot. Fizetni is lehet velük. Mint a szervezők elmondták, egyes cukrászdákban az autós süteményeket QR –kóddal is ki lehetett fizetni a Raiffeisen Bank egyik applikációjával. Az akció szervezői szerint a készpénz nélküli fizetési formák használata kimondottan ajánlottak ebben a vírusokkal teli időszakban. Érdemes ezeket használni majd nyári utazásaink során is. Például benzinkutaknál, kisebb boltokban, vagy akár az említett múzeumok pénztáránál.

Fotók: Cs. M.