Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A  magyar élelmezésbiztonsági javaslat felkeltette az ENSZ figyelmét

Posted on 2022-02-092022-02-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Magyarország nagy hangsúlyt fektet a technológiai agrárfejlesztésekre és a feldolgozóipar fejlesztésére – jelentette ki Bencsik Dávid helyettes államtitkár az ENSZ főtanácsadójával folytatott kétoldalú találkozóján. David Nabarro az online térben bemutatott magyar élelmezésbiztonsági javaslatot méltatta – közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

    Az ENSZ Élelmezési Rendszerek Nemzeti Koordinátorai számára összehívott január 25-i eseményen ismertette először Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a hazai agrárkutatás-fejlesztési tevékenység eredményét, a beltéri vertikális farmtechnológiát az ENSZ főtitkárhelyettese, Amina Mohammed előtt. Az eseményt követően David Nabarro az ENSZ élelmezési rendszerek csúcstalálkozói párbeszédekkel foglalkozó magas rangú főtanácsadója kétoldalú megbeszélésre invitálta az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát – írták a közleményben.


    Tájékoztatásuk szerint a keddi megbeszélés főbb témái közé tartozott az élelmezési rendszerek átalakításának folyamata, valamint az ehhez kapcsolódó Nemzeti menetrend, a regionális együttműködések és a magyar agrárinnovációk. A főtanácsadó kifejtette, hogy a magyar hozzájárulás nagymértékben segítheti elő az élelmezést a világban, mivel az éghajlatváltozás, az urbanizáció, az édesvíz-kapacitás csökkenése és a népességnövekedés súlyosan megterheli a szabadföldi gazdálkodást. David Nabarro felkérte az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, hogy szólaljon fel más, nem csak európai országokat tömörítő találkozókon is, és támogassa a nemzeti koordinátorok munkáját más kontinensek képviselőinek találkozói során. Fontos, hogy nem csak az előnyös földrajzi adottságú, de a szélsőséges éghajlattal sújtott országokban is lássák a jó gyakorlatokat és kövessék a jó példákat.


    Bencsik Dávid helyettes államtitkár, az ENSZ Élelmezési Rendszerek magyar nemzeti koordinátora kiemelte, hogy Magyarország nagy hangsúlyt fektet a technológiai agrárfejlesztésekre és a feldolgozóipar fejlesztésére. A helyettes államtitkár szerint a cél az, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar nagyobb tudásbázisra, csúcstechnológiára építve, alacsonyabb költséggel, kisebb környezeti terhelés mellett fenntartható, egészséges és piacképes árukat és szolgáltatásokat állítson elő. A helyettes államtitkár a találkozón az ENSZ képviselőinek egy magyarországi fejlesztésű beltéri vertikális gazdálkodási koncepciót is bemutatott, mely technológia útján az előállított zöldség, gyümölcs és akár állati takarmány jelentősen növelheti az élelmezésbiztonságot, különösen a szélsőséges éghajlattal sújtott országokban. A helyettes államtitkár beszámolt róla, hogy jelenleg is fejlesztés alatt áll Budapesten egy Közép-Európában is egyedülálló zárt, körforgásos rendszerben működő, hulladékmentes városi beltéri növényfarm fejlesztése a tudomány és a vállalati szféra összefogásával – áll a közleményben.


    Az eseményen Szabó István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi rektor-helyettese, a beltéri vertikális gazdálkodási koncepció tudományos hátteréről és a koncepció körül kialakuló nemzetközi tudományos együttműködésekről számolt be. Joerg Bauer, a koncepciónak otthont és technológiai alapot adó nagyvállalat, a Tungsram elnök-vezérigazgatója pedig a kormányzati, tudományos és vállalati szintű partnerségi együttműködésről és a program nemzetközi vetületeiről adott részletesebb tájékoztatást – írták.


    David Nabarro, ENSZ főtanácsadó a magyar élelmezésbiztonsági javaslat minél szélesebb körben történő bemutatásának szükségességére hívta fel a magyar partnereket és kiemelte a kezdeményezés fontosságát, annak létjogosultságát – tették hozzá.

Exkluzív DS7 Crossback E-Tense és G-Shock GMW-B5000RD-4ER podcast >>>

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Agrárminisztérium, Bencsik Dávid, David Nabarro, ENSZ, ENSZ Élelmezési Rendszerek, ENSZ Élelmezési Rendszerek Nemzeti Koordinátora, Joerg Bauer, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szabó István

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Közösen fejleszti a pálinkaszektort a MATE és a Pálinka Nemzeti Tanács
Next Post: A legkedveltebb ételízesítők

Kapcsolódó anyagaink

  • „A vendéglátóhelyek újranyitása több veszteséggel jár, mint azok bezárása” Gasztropress
  • A karantén alatt a gyerekek 40 százaléka többet evett Gasztropress
  • Elindult a nevezés az idei Brillante párlatversenyre Gasztropress
  • Átadták a Borászok Borásza elismeréseket Gasztropress
  • Elindul az élelmiszermentő program Gasztropress
  • Részvényenként 1300 forintos osztalékjavaslat a Zwack Unicumnál Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Új vezető a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. pénzügyi osztályának élén
  • Forgalmi változások lesznek szombaton az Eurojackpot Szuperkoncertje miatt a Puskás Aréna környékén
  • A Siemens Mobility és az ÖBB digitalizálja ausztriai vasúthálózatát
  • Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói
  • A MINI oxfordi gyára is elektromos üzemmódba kapcsol
  • Életre kel a Magányos Cédrus
  • Aki bújt, aki nem – A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez
  • Küldd a szeretet jelét!
  • Ezreket spórolhatunk az iskolakezdésnél a könyveken, ha jól használjuk a keresőt
  • A QNAP bemutatja az ARM-alapú AI NAS-t
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Könnyed nyárias ételek, ahol a bacon kapja a főszerepet Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Hogyan tud italt kóstolni, szagolni az A.I.? Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.