Így jellemzi a Dining Guide az ország legjobb cukrászdáit (3.)

The Ritz-Carlton Budapest

A főváros egyik legjobb minőségi cukrászata a The Ritz-Carlton Budapest hotelben érhető el. Ha nem is tekinthetjük klasszikus értelemben vett cukrászdának, mégis a rendelhető és folyamatosan elérhető desszert- és tortaválasztéka kiemelkedik a magyar cukrászdák mezőnyéből. A luxus szálloda cukrászműhelyét az elismert Mázás István főcukrász vezeti. A The Ritz-Carlton Budapest emblematikus desszertje, illetve mindig elérhető tortája az ikonikus Ocoa Royal Csokoládé Torta. Túlzás nélkül elmondható, hogy ez a torta az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb csokoládétortája. A tortaválasztékból még az Epres Limoncello Torta, az Opera Kávé Torta és a Séf István Fekete Erdő Torta ajánlott.

Desszertem

A kelet-magyarországi régió cukrászdái közül kiemelkedik az évek óta magas színvonalon teljesítő, haladó cukrászati filozófiát képviselő Desszertem, Miskolcon. A francia és modern magyar vonalat képviselő desszertműhely a belvárosban a színház közelében található. Sokat mond az is, hogy a Desszertem tulajdonosai a város egyik legjobb éttermét, a Végállomás Bistorant-ot is működtetik. Az egységekben (cukrászda és étterem) tapasztalható gondolkodásmód, a magasminőségű alapanyag használata és a technológiai tudás tetten érhető a Desszertem kínálatában is. Signature süteményei az Opera szelet, a Sóskaramell mousse, vagy a hagyományos vonalat képviselő Gyömbéres habos almás desszert. A cukrászműhely vegán és cukor-, glutén- és laktózmentes süteményeket is kínál.

La Tène Badacsony Desszertműhely és Kávéház

2020-ban nyílt meg Badacsonyban a La Tène Desszertműhely. Az eredetileg kis kávézónak induló családi vállalkozás gyorsan a térség kultikus helyévé vált. A La Tène egy régi postaépületben található, különleges atmoszféráját az épület és egy nagyméretű, a rendszerváltást megelőző pirogránit alkotás és a modern, letisztult stílusú bútorzat határozza meg. Az édes és sós péksüteményeket, desszerteket, tortákat, szendvicseket kínáló egység nem „egyszerű” cukrászda, hanem egy modern felfogású kozmopolita desszertszalon, igazi közösségi hely. A szalon desszert kínálata széles spektrumon mozog: az újhullámos francia típusú édességek, aprósütemények mellett megtalálhatók a házias jellegű sütemények, a prémium fagylat kínálat, és a magas minőséget képviselő péksütemények is.

Mónisüti

A négyévvel ezelőtt még rendhagyó módon klasszikus értelemben vett cukrászda nélkül, csak, mint más cukrászdáknak, kávézóknak beszállító cukrászüzem kínálatával szerepelt a Mónisüti, Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása a Dining Guide TOP Cukrászdákat ajánló listáján. Az eredetileg újságíróként dolgozó, pályaelhagyó tulajdonos korábban csak megrendelésre, valamint a szélesen vett térség vendéglátó helyeire szállító cukrászatként működött, mára egy nagyon stabil, népszerű „comfort desszert” választékra építő minőségi kínálatot felvonultató cukrászdát jelent. A Monisüti kínálattal találkozhatunk még hazánk 16 városában, cukrászdájában, kávézójában.

Sakura Cukrászda

Az egzotikus japán elnevezésű Sakura (cseresznyevirágzás) Cukrászda a festői Dunakanyarban, azon belül is Nagymaroson található. A japán elnevezésű cukrászda egy kiemelkedő, modern, minőségi cukrászdát takar. A haladó szellemű üzlet motorja az elszánt pályaelhagyó, mára komoly cukrásszá váló Balogh Nóra. A Sakura vegyíti az innovatív elképzelésű francia stílusú desszerteket a hagyományosabb, klasszikus sütemény kínálattal. A műfajhoz képest széles a desszertválaszték, a nyári szezonban kiegészül a Sakura házilag, valódi alapanyagokból készített magas minőséget képviselő fagylaltjaival. A szépen épített desszertek mellett kiemelkedő a tortakínálat is. A cukrászda reggelizőhelyként (meleg reggeli) és kávézóként is üzemel, és a tavaszi-nyári szezonban kedves, otthonos terasszal várja a vendégeit.