Áfonyás fagylaltos szendvics

4 adag – elkészítés 10 perc

● 540 g görög joghurt

● 210 g fagyasztott áfonya

● 2 evőkanál folyékony méz

● 24 db vajas keksz

1. Előző nap ossza a joghurtot jégkockatartókba, és fagyassza egy éjszakán át.

2. Másnap tegye a fagyasztott joghurtkockákat, a fagyasztott áfonyát és a folyékony mézet a turmixgép tartályába.

3. Válassza ki a “Sorbet” programot, nyomja meg a “Start | Stop” gombot, és szükség szerint keverje meg a keveréket a passzírozóval.

4. A program végén nyissa ki a fedelet, és készítsen szendvicseket úgy, hogy egy kanál jégkrémet két vajas keksz közé helyez, majd óvatosan nyomja meg, hogy a jégkrém a kekszek között összenyomódjon.

Tipp: Turmixolás után próbáljon meg hozzáadni néhány egész áfonyát.