Muffinok eperrel és magvakkal

4 adag – elkészítés 20 perc

● 80 g olvasztott vaj

● 75 g barna cukor

● 150 g porcukor

● 200 g liszt

● 150 g őrölt mandula

● 1 tasak sütőpor

● 200 ml savanyú tej

● 2 tojás

● 120 g eper, szárát eltávolítva

● 40 g vegyes magvak (fenyőmag, lenmag, szezámmag, mák stb.)

1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Távolítsa el az eper szárát, és mossa meg tiszta vízzel.

3. Az eper és a magvak kivételével tegye az összes hozzávalót a turmixgép tartályába. Válassza ki a “Desszert” programot, és nyomja meg a “Start|Stop” gombot. Ha szükséges, keverje meg a hozzávalókat a passzírozóval.

4. A program végén nyissa ki a fedelet, adja hozzá az epret, és a “Pulse” funkcióval néhány másodpercig keverje a keveréket, hogy gyorsan összeálljon.

5. Ossza el a keveréket a muffinformákban, szórja meg a magkeverékkel, és süsse körülbelül 20 percig.

Tipp: Az egyenletes méretű muffinok érdekében legfeljebb 3/4-ig töltse meg tésztával a formákat. Ne aggódjon, a muffinok sütés közben megduzzadnak!