Mákos rakott metélt

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg vékonyabb metélt tészta

1 rúd vanília

4 tojás

15 dkg cukor

25 dkg tehéntúró

2 dl tejföl

1/2 citrom reszelt héja

15 dkg darált mák

4 ek. sárgabaracklekvár + a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forró vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vaníliát hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk.

2. A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, vaníliapépet és a citromhéjat. A mákot kikeverjük a baracklekvárral.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megfőtt tésztához keverjük előbb a tejfölös tojássárgáját, majd óvatosan belekanalazzuk a tojáshabot is. A massza felét tűzálló tálba öntjük, egyenletesen rákenjük a lekváros mákot, majd ráterítjük a massza másik felét. A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Pár percig pihentetjük, majd szeleteljük, és 1-1 kanál lekvárral díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 745 kcal