Halfalatkák rongyos tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg tőkehalfilé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyem

2 ek. olívaolaj

40 dkg darabolt, konzerv paradicsom

1 tk. fűszerpaprika

5 dl csirkeleves, kockából

10 dkg lebbencstészta

1 mk. citromlé

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, miként a petrezselymet is.

2. Vastag falú edényben felhevítjük az olajat, közepes lángon megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszerpaprikát, összeforraljuk, majd beletesszük a haldarabokat. Felöntjük a levessel, 10-12 percig hagyjuk rotyogni, amíg a szósz besűrűsödik.

3. Eközben lobogó sós vízben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrve adjuk a halhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, megcsepegtetjük a citromlével és frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 490 kcal