Mandulás-narancsos pulykamelltekercs

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykamellfilé

2 ek. fűszersó

10 dkg darált mandula

2 narancs leve

10 dkg mazsola

2 ek. méz

30 dkg zöldbab

1 kápia paprika

20 dkg sárgarépa

4 szál zöldhagyma

2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pulykamellet vékony, nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük a narancs levével, a mazsolával, és a húst beterítjük vele. Ezután az egészet feltekerjük, és tűzálló tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a feltekert húst. A tálat letakarjuk és a húst 20 percig sütjük. A fóliát levesszük, és további 10 percet sütjük, míg a hús aranybarna lesz.

2. A körethez (használhatunk mexikói zöldségmixet is) a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. Forró serpenyőben, olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, és a zöldségekkel körítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 610 kcal