Csokihab tortácska

Hozzávalók 6 darabhoz:

A kekszalaphoz:

20 dkg (mézes) keksz

6 ek. vaj

3 tk. kakaópor

Az étcsokoládés habhoz:

2,5 dl tejszín

10 dkg étcsokoládé

1 narancs reszelt héja

3 zselatinlap

A fehércsokoládés habhoz:

10 dkg fehércsokoládé

2,5 dl tejszín

3 zselatinlap

csokoládéforgács a díszítéshez

Elkészítés:

1. Szükségünk lesz 6 db desszertgyűrűre (ha nincs, készítsük egy nagyobb tortaformában). Nagy tepsit vagy tálcát kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk a tortagyűrűket.

2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd a formák aljára kanalazzuk, és jól belenyomkodjuk.

3. Az étcsokoládés habhoz fél dl tejszínt felmelegítünk, majd felolvasztjuk benne az étcsokoládét. Elkeverjük a narancs héjával. Langyosra hűtjük. A maradék 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a csokis részhez keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve felolvasztjuk. Elkeverjük kevés csokis krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. Szétosztjuk a formákban és hagyjuk megdermedni (2 óra).

4. A fehér csokis részt ugyanígy készítjük el, az étcsokira simítjuk. Ha ez is megdermedt (kb. 2 óra), a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 5 óra múlva

1 adag: 580 kcal