A fáradtságot nem biztos, hogy az alváshiány okozza!

Rázzuk fel magunkat!

Állandó fáradtság, energiahiány és rossz közérzet? Gyakori panaszok ezek a hölgyek körében akik pörgős életet élnek, hisz számos helyen kell helytállniuk, ott a család, a munka és a barátokra is jó volna időt szánni. Általában úgy próbáljuk megoldani ezt a problémát, hogy több alvást, több edzést vagy több folyadékbevitelt iktatunk be, ami kétségtelenül segít, de sok esetben a probléma mélyebben gyökerezik.

A fáradtságot, az energiahiányt és a rossz közérzetet gyakran nem az alváshiány okozza! A legtöbben nem is gondolnánk, de a mikrotápanyagok bevitelének hiánya épp annyira befolyásolja szervezetünk energiaszintjét, mint az alvás, a pihenés vagy a sport. Éppen ezért fontos, hogy étrendünk elegendő létfontosságú vitamint és ásványi anyagot is tartalmazzon. „Az egészséges táplálkozás hozzásegít bennünket ahhoz, hogy megőrizzük formánkat, jó teljesítményt tudjunk nyújtani, jól érezzük magunkat a bőrünkben és elkerüljük a krónikus betegségeket. Az okos étkezés pillérei pedig a mértékletesség, a rendszeresség és a változatosság” – mondta Károlyfi Edit, az AVON szakértője. 

A helyes, kiegyensúlyozott étrend az élelmiszerek széles skáláját tartalmazza a négy fontos élelmiszercsoport mindegyikéből, úgy, mint a teljes értékű fehérjét tartalmazó ételek (pl. sovány hús, hal, tojás, tejtermékek), a gyümölcs és a zöldség (friss, fagyasztott, konzerv, szárított), valamint a gabonafélék (pl. barna rizs, quinoa). Ezek biztosítják a különböző tápanyagok, pl. fehérjék, rostok, vitaminok, ásványi anyagok, zsírok megfelelő és kiegyensúlyozott bevitelét a napi igények kielégítésének érdekében.

Étrendünkre a rohanó, időhiányos hétköznapokban nem mindig könnyű odafigyelni, viszont sokat segíthet a tervezés. A programjaink mellett az elfogyasztott ételeket, italokat is gondoljuk át, tervezzük meg. Készüljünk előre, akár már előző este állítsuk össze a másnapi útravalót. Okos döntés, ha komplex megoldásokat választunk, például az étrendkiegészítők, étkezéshelyettesítő termékek között is célszerű eszerint dönteni” – tanácsolja a szakértő.

A kiegyensúlyozott étkezés és az elmaradt mikrotápanayagok pótlására tehát megfelelő választás lehet az étrendkiegészítő- vagy étkezéshelyettesítő shake-ek fogyasztása. A különböző shake-ek finom és egyben kényelmes megoldást nyújthatnak kalóriabevitelünk szabályozására, miközben garantálják, hogy a szervezetünk által igényelt tápanyagok egyensúlyban maradjanak. Amellett, hogy magas a fehérje- és rost tartalmuk, hozzájárulnak a szükséges vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi mennyiségét. Nem mindegy azonban, hogy étkezéshelyettesítő- vagy fehérje shake-et választunk.

Az étrend-kiegészítők közé sorolható fehérje shake-t általában az izmok regenerálására vagy tömegnövelésre ajánlják. Ugyanakkor ezek kalória és mikrotápanyagtartalma sem megfelelő ahhoz, hogy ezekkel egy teljes étkezést kiváltsunk. Az étkezéshelyettesítő shake-ek ezzel szemben fehérjék és rostok mellett nélkülözhetetlen zsírsavakat és mikrotápanyagokat is tartalmaznak, így táplálkozási szempontból teljes értékű étkezésnek számítanak. Napi egy shake fogyasztása hozzájárulhat testsúlyunk megtartásához, míg 2 étkezés helyettesítése akár a fogyásban is segíthet.

A kifejezetten nők számára kifejlesztett Avon Liiv Étkezéshelyettesítő shake tökéletes választás lehet az egészséghez vezető úton. A nélkülözhetetlen zsírsavak és mikrotápanyagok mellett minden adag magas minőségű fehérjét, 25 féle vitamint és ásványi anyagot, beleértve A-, D-, B1-, B6-, B12-vitamint, folsavat, vasat, magnéziumot, kalciumot, valamint szerves baobabgyümölcsöt tartalmaz, amely segíti szervezetünk regenerálódását és immunrendszerünk működését, hozzájárulva ezzel energiaszintünk és jókedvünk fenntartásához. Mindemellett számtalan formában készíthető el, így mindenki változatosan, saját ízlésvilágára szabva fogyaszthatja.

A vitaminok és ásványianyagok pótlása nagyon fontos minden szervezet számára. Sportolóként anyaként és feleségként éppen ezért igyekszem fokozottan odafigyelni arra, hogy megadjam mindezeket saját magam és családom számára egyaránt. Szeretem az olyan egyszerűen és változatosan elkészíthető megoldásokat, mint az étkezéshelyettesítő shake-ek, amelyek nagyban megkönnyíthetik mindennapjainkat és kiváló alternatívául szolgálhatnak energiaszintünk és egészségünk támogatására” –nyilatkozta a Liiv magyarországi nagykövete Kozák Danuta, ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok kajakozó.