Pulykás saláta

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2-1/2 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika

1 ek. olívaolaj

50 dkg darált pulykahús

1-1 tk. fűszerpaprika és őrölt római kömény

1,5 dl paradicsompüré

15 dkg cheddar sajt

1 fej saláta

friss bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kb. egyforma kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük olajat, rádobjuk az 1 fejnyi hagymát, a fokhagymát. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha fehérre pirult, sóval, borssal, a római köménnyel, és a fűszerpaprikával ízesítjük, jól átkeverjük.

2. Beletesszük a három színű paprikát és a paradicsompürét. Fedő alatt roppanósra pároljuk.

3. A sajtot lereszeljük. A salátalevelekbe tálaljuk a húsos szószt, megszórjuk a maradék lila hagymával és a reszelt sajttal. Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 25 perc múlva

1 adag: 352 kcal