Saláta pirított csirkével

Saláta pirított csirkével

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 sárgarépa
5 ek. olaj
1 csomag salátakeverék

Az öntethez:
1 ek. fehérborecet
1 tk. magos mustár
3 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, széles csíkokra szeleteljük, sózzuk, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük.
2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húscsíkokat megsütjük benne. Kivesszük, a visszamaradt zsiradékot félretesszük.
3. Az öntethez az ecetet és a mustárt összekeverjük, majd lassan, erőteljese mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a salátaleveleket, a paprikát, a hagymát, a répát. Tányérokra rendezzük, a tetejére rakjuk a sült húsdarabokat, a szaftját rálocsoljuk. Friss csírával megszórhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 385 kcal